Gıda Sanayinin Sorunları, Genişletilmiş Sektörel Bir Toplantıyla Ele Alındı

gida-meskom-toplanti-02

Gıda sanayinin sorunları, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sektörle ilgili Meslek Komite Üyeleri ve meslek örgütlerinin katıldığı toplantıda ele alındı. Odakule’de gerçekleşen ve İSO 2. Grup Et, Balık ve Süt Mamulleri Sanayii, 3. Grup Bitkisel Gıda Ürünleri ve İçecekleri Sanayii, 4. Grup Öğütülmüş Tahıl ve Unlu Mamuller Sanayii, 6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komiteleri Üyeleri yanı sıra sektörel dernek temsilcileri katıldığı toplantının açılış konuşmasını İSO Genel Sekreteri Melek Us yaptı.

Gıda Sanayinin Sorunları, Genişletilmiş Sektörel Bir Toplantıyla Ele Alındı 02

Toplantı ile sektöre ilişkin sorunların ve bunların çözümüne yönelik fikirlerin ele alınacağını söyleyen Us, toplantıda gıda sektörünün sorunlarını derlemek ve sonrasında bu sorunları kamu otoritelerine ilgililere iletmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ardından Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş başkanlığında yapılan toplantıya geçildi. Toplantıda gıda sektörünün yerel yönetimler ve bakanlıklar nezdindeki sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri karşılıklı görüş alışverişi içerisinde değerlendirildi.

Gıda Sanayinin Sorunları, Genişletilmiş Sektörel Bir Toplantıyla Ele Alındı 01

Toplantıda dile getirilen sorunlar arasında kayıt dışılık, gıda sektörü ile ilgili medyada yaşanan bilgi kirliliği, uzun dönemli tarım politikalarının eksikliği, gıda mevzuatı ve denetimi ile biyoteknolojik gelişmelerin gerisinde kalmak öne çıkan konular arasında yer aldı.

Ad Soyad Unvan
Necdet BUZBAŞ Türk Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı
Melek US İSO Genel Sekreteri
Erol ÇETİN İSO Meclis Üyesi