Hadımköy ve Arnavutköy Sanayicileri HASİAD İftarında Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
hasiad-temmuz-2014-02

Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği’in (HASİAD) geleneksel iftar yemeği, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılımıyla gerçekleşti.

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda, İSO Meclisi Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Katip Üye Serdar Urfalılar ve çok sayıda İSO Meclis üyesi ile çok sayıda sanayici ve iş insanı katıldı.

İftar yemeğinde Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ile Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı da bulundu.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın özellikle sanayisiz bir İstanbul projesinin her zaman karşısında olacaklarını dile getirmesi, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Konuşmasına son zamanlarda Ortadoğu’daki acı olaylar ve özellikle Gazze’de büyük dramdan yaşadığı üzüntüyü ve bu acıların bir an önce son bulmasını dile getirerek başlayan İSO Başkanı, İslam dünyasının, bu korkunç acılar yaşanırken Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da, Pakistan’da Müslümanların birlerine karşı kıyımını da sorgulaması gerektiğinin altını çizdi.

Bahçıvan bir konuya daha dikkat çekerek, Türkiye’de herkesin bunun kıymetini çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizdi: “Bugün çok az sayıda ülkede, mezhebi ne olursa olsun insanlar Ramazan sofralarında bir araya gelebiliyor ve hep birlikte iftarını açabiliyor… Bugün burada hep birlikte iftarımızı açarken şunu düşünmeden edemiyorum; Etrafımızdaki kan gölünü gördükçe, çok şükür bu mübarek Ramazan sofrasının etrafında ayrısı gayrısı olmayan bireyler olarak toplanabiliyoruz. Bunun değerini kıymetini bilelim. Bugün burada bir arada olmamız bir zenginliktir. Bunu yarınlara da taşımalıyız.”

Bahçıvan sanayici ve sanayinin sorunlarına da değindiği konuşmasında Türkiye’nin bütünsel kalkınmasına en büyük desteğin sanayiden geleceğinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Özellikle İstanbul’da Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ıslahı ile İstanbul’un çok daha güçlü bir sanayi kimliğine kavuşacağını vurgulayan Bahçıvan, bu konuda her türlü destek ile Hadımköylü sanayicilerin yanında olacaklarını belirtti.

Hadımköy ve Arnavutköy Sanayicileri HASİAD İftarında Bir Araya GeldiToplantıda HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ da bir konuşma yaparak Hadımköy’de sanayinin daha organize ve sistemli bir yapıya kavuşması için verdikleri mücadeleyi anlattı. Özellikle Hadımköy’ün Islah Organize Sanayi Bölgeleri kapsamına alınması noktasında iyi bir sonuca doğru yaklaştıklarını söyleyen Bozdağ, bu konuda İstanbul Sanayi Odası’nın kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hadımköy’ün 20 milyar TL’lik cirosu ve ihracata olan 10 milyar dolarlık katkısıyla mutlaka sanayi bölgesi olarak yeniden ele alınması gerektiğini söyleyen Bozdağ, bölgelerinin ıslah edilmesinden Türkiye’nin kazanacağını vurguladı.

“Hadımköy büyürse Türkiye kazanacak. Hadımköy kazanırsa yine Türkiye kazanacak” diyen Bozdağ şöyle devam etti:

“Biz halen dünyanın en büyük yatırımlarının olduğu bu bölgeyi, dünyanın en önemli sanayi bölgelerinden biri haline getirmek için mücadele ediyoruz. Burada neredeyse 7 belediye sınırları içine girmekte olan sanayi tesislerimiz ciddi imar sorunları yaşamaktadır. Arazisi olan ama fabrika kurma noktasında sıkıntılar yaşayan sanayicimizin sıkıntıları vardır. 531 sanayi parseli içinde yarıya yakınının imar için müracaatları gerçekleşti. Bu bölge 60 bin istihdamın yaratıldığı bir bölge ve bu anlamda her türlü desteği de teşviki de haketmektedir.”

Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, bölgenin en önemli sorunlarından birinin kalifiye eleman sorunu olduğunun farkında olduklarını ve bunun çözümü için önemli bir projeye sahip olduklarını söyledi. Dayıoğlu, Arnavutköy’de 40 dönüm arazi içinde bir meslek lisesi yapmak istediklerini belirterek, arazi tahsisi ve finansmanı noktasında Ankara’dan onay beklediklerini açıkladı. Dayıoğlu, 10 milyon liralık bu proje ile ilgili olarak Ankara’da süreci hızlandırma çalışmaları yaptıklarını ama sıranın ne zaman kendilerine geleceğini de bilmediklerini söyledi.