İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ABD’li Yöneticilere Türkiye’yi Anlattı

  • Etkinlikler
bogazici-yonetici-toplantisi-02

Boğaziçi Üniversitesi, “Yönetici Geliştirme Programı” çerçevesinde, bu yıl dünyanın önde gelen kontak lens üreticilerinden Cooper Vision’ın 25 yöneticisini ağırladı.

Geçen yıl yöneticilerini Çin’e götüren ABD New Hampshire merkezli Cooper Vision, bu yıl ise dünyanın en önemli gelişmekte olan pazarlarından biri olarak görülen Türkiye ekonomisi hakkında yöneticilerini bilgilendirmeyi tercih etti.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki toplantıda Türkiye ekonomisi hakkında konuklara İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından da bir sunum yapıldı.

Konuklara öncelikle Türkiye sanayinin ve ekonomi içinde önemli bir yer tutan İstanbul sanayinin genel durumunu ve faaliyetlerini anlatan İSO Başkan Yardımcısı Özhamaratlı, ABD-AB arasındaki transatlantik anlaşmasının Türkiye için hayatiyetine ve bu anlaşma çerçevesinden Türkiye’nin dışlanmaması gerektiğine değindi.

Türkiye’nin ABD ile olan dış ticaretinin olması gereken noktada olmadığına da dikkat çeken Özhamaratlı, bu anlamda Türkiye’nin güçlü olduğu sektörler hakkında Amerikalı yöneticilere bilgi verdi.

İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ABD’li Yöneticilere Türkiye’yi AnlattıÖzhamaratlı, konuşmasının ardından Amerikalı yöneticilerden gelen Türkiye’nin yatırım ortamına ilişkin sorulara da yanıt verdi. Özellikle yeni teşviklerden söz eden Özhamaratlı, bu teşviklerin yatırımcıya ciddi imkanlar sunduğunun altını çizdi ve “Türkiye’de yatırım yapmak sadece Türkiye pazarına yönelik bir yatırım olmaz. Buraya yapılacak bir yatırımı çok geniş bir coğrafyayı hedefleyecek bir yatırım olarak görmek gerekiyor. Doğumuzda Ortadoğu ve Rusya ile yakın Doğu, batımızda büyük AB pazarı, Türkiye’de yatırım yapmak isteyenler için en büyük avantajdır” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin genç nüfusunun hem işgücü ve hem de Pazar açısından yatırımcılara sunduğu avantajdan da söz eden İSO Başkan Yardımcısı, Türkiye’de sürmekte olan AB’nin Avrupa İşletmeler Ağı projelerinin verimine de vurgu yaptı.

Özhamaratlı özellikle İSO olarak Üniversite ile sanayi işbirliğine verdikleri öneme değinirken, kendilerini bu toplantı için konuk eden Boğaziçi başta olmak üzere beş üniversite ile bu anlamda yürüttükleri çalışmalara değindi.

Özhamaratlı, konuşmasının son bölümünde Türkiye’deki oda sistemine ilişkin bilgilendirme yaparak İstanbul Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında da konuklara bilgi verdi.