İSTOÇ, Tuzla, Hadımköy, Beylikdüzü ve İMES’te Sanayiciler İstihdam Seferberliği İçin Bilgilendirildi

  • Etkinlikler
istoc-tuzla-istihdam-toplantisi-01_2_v2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 25 Şubat 2019 tarihinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlattığı İstihdam Seferberliği’ne İstanbul Sanayi Odası da aldığı aksiyonlarla en güçlü desteği veriyor. İstanbul Sanayi Odası bu çerçevede iş dünyasını bilgilendirme ve bu konuyla ilgili güçlü bir algı oluşturmak, farkındalık yaratmak için seminerler vermeye başladı. İlk semineri geçen hafta 7 Mart 2019 tarihinde veren İstanbul Sanayi Odası bu bilgilendirme toplantılarına bu hafta da İstanbul’un istihdam deposu sanayi bölgelerinde devam ediyor.

Bu kapsamda 11 Mart 2019’da İkitelli İSTOÇ’ta ve Tuzla'daki İstanbul Anadolu Yakası OSB’de (İAYOSB) yapılan ilk toplantılarda, istihdam seferberliği kapsamanda verilen destek ve teşvikler İŞKUR ve SGK yetkilileri tarafından anlatıldı.

İSTOÇ’ta bir önceki dönem İSO Yönetim Kurulu Üyesi olan İSTOÇ Başkanı Nahit Kemalbay’ın ev sahipliğindeki toplantıya SGK Bağcılar SGM Merkez Müdürü Hasan Turkan ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Onur Erbaş konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar “İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında verilen destek ve teşvikler hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Toplantının soru-cevap kısmında katılımcıların soruları da özel olarak alındı ve örneklemeli şekilde yanıtlandı.

İAYOSB’de yapılan toplantıda ise İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sinan Sağlam ve Tuzla SGM Müdür Yardımcısı Mehmet Demirci katılımcılara teşvikler hakkında tanıtıcı konuşmalar yaptı. Etkinlikte Tuzla SGK Müdürü Gökhan Çıkrıkçı ve İŞKUR Tuzla Şube Müdürü Türkan Polat da yer aldı.

İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü 12 Mart 2019 tarihinde Hadımköy Arnavutköy Sanayi ve İş Adamları Derneği’nde (HASİAD) yapıldı. HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İkbal Yiğitalp Atik ve HASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Levent Eren’in de katıldığı toplantıda İŞKUR iş ve meslek danışmanı Alp Haznedar ve Esenyurt Sosyal Güvenlik Müdürlüğü şefi Yunus Düzenli, istihdama yönelik teşvik ve destekleri Hadımköylü sanayicilere aktardılar. Sanayicilerden gelen sorular da yetkililer tarafından yanıtlandı.

İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantıları 13 Mart 2019 tarihinde Beylikdüzü OSB’de devam etti. Beylikdüzü OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Özüren ve Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Aslan’ın da katıldığı toplantıda İŞKUR İl Müdür Yardımıcısı Serkan Özmen ve İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Fazlı da yer aldı. Çok sayıda sanayicinin katıldığı toplantıda İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Can Şenol Akansu ve Esenyurt SGM Şefi Yunus Düzenli, istihdamın artırılmasına yönelik destek ve teşvikler konusunda bilgiler verdi.

İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantılarının sonuncusu 14 Mart 2019 tarihinde İMES Sanayi Sitesi’nde yapıldı. Aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Üyesi de olan İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar’ın ev sahipliğindeki gerçekleşen toplantıda İŞKUR Şube Müdürü Fahri Acar ve Ümraniye SGM Merkez Müdürü Olkan Uzman sanayicilere sağlanan teşvikler ve destekler hakkında bilgiler verdi. Toplantının sonunda sanayicilerden gelen sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı.