İSO, "İstihdam Seferberliğine Destek Toplantıları"na Beylikdüzü İle Başladı

istihdam-toplantisi-beylikduzu-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan milli istihdam seferberliğine en güçlü katkıyı gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Bu konuda öncelikle sanayiciyi yeni yaratılan istihdam ile ilgili teşvikler hakkıda bilgilendirme ve teşvik etmek gereğinden hareket eden İSO, İŞKUR ve SGK ile işbirliğine giderek kurum içinde bir "İstihdamı Teşvik Masası" kurdu.

Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keleşoğlu
Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi
Adnan Keleşoğlu

Bu birime gelen yoğun talepleri çok hızlı bir şekilde değerlendirerek sanayiciyi en hızlı ve doğru şekilde yönlendiren İSO, bunlarla yetinmedi. İSO, sanayinin en yoğun olduğu organize sanayi bölgelerine de giderek istihdam ile ilgili yerinde bilgilendirme toplantıları yapıyor.

İSO,

İstanbul Sanayi Odası'nın İstihdam Teşvikleri İşveren Bilgilendirme Toplantıları adını verdiği bu çalışmaların ilki 22 Şubat'ta Beylikdüzü'nde başladı. Sanayiciyi bilgilendirmek üzere İSO uzmanlarının yanı sıra İŞKUR ve SGK da katılarak toplantıya katılan 100'ü aşkın sanayiciye sunum yaptılar ve merak edilen soruları yanıtladılar.

İSO,

Açılış konuşması, toplantıya ev sahipliği yapan Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keleşoğlu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Sanayi Odası yetkilileri tarafından, Oda bünyesinde oluşturulan İstihdam Seferberliği Danışma Masası ve 1 Ocak 2017'den itibaren Mart 2017 sonuna kadar yeni istihdam yaratan/yaratacak olan üyelerimizin isimlerinin yer alacağı gurur listemiz hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Büyükçekmece Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Fazlı ile Küçükçekmece Sosyal Güvenlik Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sedat Çelik de aşağıdaki konularda ayrıntılı bilgilendirme yaptı.

• İş Başı Eğitim Programı
  • İş Başı Eğitim Programı işveren prim teşviki