İSO Yönetimi, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
ab-bakani-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetimi Kurulu, bir süre önce göreve başlayan Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu İstanbul’da ziyaret etti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) heyeti, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu yeni görevinden dolayı kutladı ve başarılar diledi.

Bakan Çavuşoğlu, AB yolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak verdiği destekten dolayı İSO yönetimine teşekkür etti. Çavuşoğlu: “Bu desteğinizin devam etmesini istiyoruz. Bu sürecin hızlandırılması için sizlerin vereceği destekler önemli. Tabii bizim de AB müzakereleri ile ilgili olarak kendi ev ödevlerimizi yapmamızın büyük önemi var.”

Çavuşoğlu, AB üyelik sürecinde öncelikle serbest dolaşım ile ilgili görüşmelerin sonuçlanması ve Türk vatandaşlarının AB üyesi ülkelere serbest girişinin sağlanması noktasında takvimin erkene alınması için çalıştıklarını söyledi.

Görüşmede söz alan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Bakan Çavuşoğlu’na yönelik olarak, özellikle Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanlığı görevinin ardından bu göreve gelmiş olmasının, AB üyelik görüşmeleri sürecine büyük katkı yapacağına, bu süreci hızlandıracağına inandıklarını söyledi.

Bu yılın ilk aylarından itibaren Türkiye’ye yapılan en üst düzey ziyaretlerin bu sürecin hızlanacağını gösterdiğini vurgulayan Bahçıvan şunları söyledi:

“İSO olarak AB vizyonuna en çok inanan STK’lardan biriyiz. Bu inancımızla uzun yıllar önce İKV’yi kurduk. AB için Türkiye büyük emek verdi. Cumhuriyet tarihimizde bizim devlet ve millet olarak bu kadar emek verdiğimiz başka bir proje yok. Bu emeğimizin karşılığını mutlaka alacağımızı düşünüyoruz. Sizinle birlikte bu sürecin hızlanacağını düşünüyoruz ve üzerimize düşen her türlü katkıyı da sunmaya hazır olduğumuz bildirmek istiyoruz.”

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, İSO’nun Türkiye-AB ilişkilerine yönelik görüş ve önerileri dile getirildi ve Bakan Çavuşoğlu’na konuyla ilgili bir rapor da sunuldu.

Raporda; “Türkiye-AB Ekonomik İlişkileri, Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci, Gümrük Birliği, Serbest Ticaret Anlaşmaları, Ticari Vize, AB’nin Sektörel Politikalarının Takibi, AB Fonları ve Türkiye’de Proje Geliştirme Kapasitesi ve İSO’nun AB Çalışmaları” başlıkları yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası Heyetinde; Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ulvi Orhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Sultan Tepe, Nurhan Kaya yer aldı.