TİGSAD Üyeleri, İftarlarını Topkapı Sarayı'nda Açtı

  • Etkinlikler
tigsad-iftar-02

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TİGSAD) geleneksel iftar bulaşması Topkapı Sarayı’nda bulunan Karakol Restoran’da gerçekleşti… Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine üyelerin yoğun ilgisi vardı.

Yaklaşık bin kişilik bir katılımla yapılan iftar yemeğine İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. İSO Meclis Başkan Yardımcıları İsmail Gülle ve Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Ali Ulvi Orhan, Ali Eren, Sadık Ayhan Saruhan, Bekir Yelken, M. Ata Ceylan’ın da bulunduğu toplantıya, çok sayıda İSO Meclis üyesi de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Ramazan ayının en önemli misyonunun bu tür toplantılarla, eski dostları, birbirlerini çeşitli nedenlerle uzun süredir göremeyen arkadaşlara buluşma ve yeniden kaynaşma fırsatı vermesi olduğunu söyledi.

TİGSAD Üyeleri, İftarlarını Topkapı Sarayı'nda AçtıBölgemizde yaşanan gelişmelere dikkat çekerken “Bugün İslam dünyasını oluşturan ülkelerdeki kardeşlerimizden kaçı, böyle sofralar kurarak Ramazan’ın erdemini, coşkusunu yaşayabiliyor. Bu nedenle ülkemizdeki huzurun ve güven ortamının kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bizim, Türkiye’nin en büyük sermayesi, işte budur. Yani bütün farklılıklarına karşın işte buraya bu kadar insanı toplayabiliyoruz ve mübarek Ramazan ayının idrakine varabiliyoruz.”

Bahçıvan, Türkiye’deki her bireyin bu birlikteliğin daha da sağlamlaştırılması noktasında, bunun sürdürülmesine her türlü katkıyı vermesini temenni ederek önümüzdeki günlerde yaşanacak Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nın tüm ülkemize hayırlı olmasını diledi.

TİGSAD Üyeleri, İftarlarını Topkapı Sarayı'nda Açtı 02Toplantıda TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı da bir konuşma yaparak Ramazan ayının, insanın en önemli özelliği olan sevgi, hoşgörü, paylaşma ve yardımlaşma duygularını pekiştirmesini diledi. Bu iftar toplantılarını bu duyguları pekiştirmeye, arkadaşlıkları ve dostlukları yeniden yeşertmeye adadıklarını söyleyen Özhamaratlı, özellikle Ortadoğu’da yaşanmakta olan ve giderek tırmanan kaosun sektörleri için ne anlama geldiğinden ve bu sıkıntıları nasıl aştıklarından da söz etti.

TİGSAD Üyeleri, İftarlarını Topkapı Sarayı'nda Açtı 03Bölgeye yönelik ticaretin durduğunu, yine de bu sektördeki arkadaşların gerek tasarımları ve gerekse markalaşmaya yönelik girişimleriyle bu sıkıntıları başka pazarlardaki yoğun aksiyonlarıyla tolere ettiklerini söyledi. Yaşanan tüm sıkıntılara karşın bu sektörün, Türkiye’ye kilo başını kazandırdığı 25 lira ile ilk üç sektör arasında yer aldığını hatırlatan Özhamaratlı, “Üreten, katma değer yaratan, ülkeye döviz kazandıran sözler, çok sağ olun…” diyerek tamamladı konuşmasını.

İftarda İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da konuşarak, tekstil sektörünün ülkeye olan katkısının devamının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle de Topkapı gibi kutsal bir mekanda bu buluşmayı gerçekleştirdiği için TİGSAD yönetimine teşekkür etti.