TOBB İstanbul GGK, Avrupalı Girişimcilerle Ağ Toplantısında Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
tobb-ggk-toplanti-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürütmekte olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (GGK), 2016 yılı ikinci Genel Kurul toplantısını, iştirakçileri arasında yer aldığı “Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi” projesinin lansman toplantısı kapsamında 20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında yer alan faaliyetlerin anlatıldığı ve ev sahipliğini TOBB İstanbul GGK İcra Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel’in yaptığı toplantıya İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan da katıldı.

TOBB İstanbul GGK, Avrupalı Girişimcilerle Ağ Toplantısında Bir Araya Geldi

Sadık Ayhan Saruhan, açılışta yaptığı konuşmada girişimciliğin desteklenmesine, gençler arasında teşvik edilmesine İstanbul Sanayi Odası olarak bu şekilde katkıda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Öncelikli hedeflerinin girişimcilik, küresel yetenek ve inovasyona önem verilmesi olduğunu belirten Saruhan, üretim odaklı yeni girişimciler yetiştirmek konusunda önemli bir sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Saruhan, bu ve benzeri çalışmalar doğrultusunda ortaya çıkacak yeni girişimci fikirlerin, uluslararası işbirliklerini de içerecek şekilde somut ve sağlam iş sonuçlarına dönüşmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Markalaşma, Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği’nin (MARKAYDER) iştirakçisi olduğu proje, Türkiye ve AB üyesi ülkelerin sivil toplumları arasında güçlü bağların ve ileri düzey işbirliğinin kurulmasını ve girişimciliğin ve kendi işini kurmanın beraberinde getirdiği fırsatlar ve zorluklar konusunda farkındalığın artırılmasını hedefliyor.