Tüm Türkiye'den Gelen Delegelerle TOBB Mali Genel Kurulu Ankara’da Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71’inci Mali Genel Kurulu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanayi ve ticaret odaları ile borsa delegelerinin büyük katılımıyla Ankara’da yapıldı.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) da, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında kalabalık bir delege ile hazır bulunduğu genel kurul dün Anıtkabir’in topluca ziyareti ile başlamıştı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegelerden oluşan TOBB Heyeti Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen plaket töreni ile devam etmişti. Törende TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verildi.

Erdal Bahçıvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Tüm Türkiye'den Gelen Delegelerle TOBB Mali Genel Kurulu Ankara’da Yapıldı 01

71. TOBB Mali Genel Kurulu bugün de siyasi parti liderlerinin ve delegelerin doldurduğu TOBB yerleşkesinde devam etti. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki Kurul toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve TOBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdal Bahçıvan, Ali Babacan

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı var. Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikayesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz. Sanayimizde de yapısal dönüşüm ihtiyacı var.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB Başkanı
M. Rifat Hisarcıklıoğlu

Zira ürettiklerimiz çoğunlukla orta teknolojili ürünlerden oluşuyor. İleri teknoloji içeren ürünlerin payıysa bir türlü artmıyor. Ülkemizdeki kısıtlı kaynakların, daha az katma değerli alanlar yerine, sanayi yatırımına yönelmesini sağlamalıyız. Yüksek katma değerli sanayi faaliyetleri özel programlarla desteklenmeli” dedi.

Erdal Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan TOBB Genel Kurulu Divanı’nda TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanı olarak yer aldı.

TOBB Genel Kurulu'na Katılan İSO Heyeti

ERDAL BAHÇIVAN İSO Yönetim Kurulu Başkanı