Tuzlalı Sanayicilere Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Finansmanı Anlatıldı

  • Etkinlikler
enerji-verimliligi-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile düzenlemiş olduğu “Sanayide Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Finansmanı” konulu seminer, 24 Mart 2016 tarihinde İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi’nin bölge müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmalarını İstanbul Anadolu Yakası OSB Bölge Müdürü Ayla Dev ile İSO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Türker Çelik yaptı. Çelik konuşmasında, enerji verimliliği konusunun ülkemizin cari açığının azaltılması ve sanayimizin üretim maliyetinin rekabet edilebilir seviyeye çekilmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti, bu alanda İSO tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının ilk bölümünde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü adına Oğuz Kürşat Kabakçı enerji verimliliği alanındaki devlet destekleri konusunda bir sunum yaptı. KOSGEB KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi adına ise Daire Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, KOSGEB tarafından verilen enerji verimliliği etüt, danışmanlık ve eğitim destekleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının ikinci bölümünde ise ülkemizde enerji verimliliği alanındaki AR-GE ve yerlileştirme çalışmaları ile ilgili bilgi vermek üzere TÜBİTAK Enerji Enstitüsü’nden Dr. Namık Ünlü söz aldı. Son olarak da sanayideki enerji verimliliği uygulamaları hakkında bilgi vermek üzere Makine Mühendisi Altuğ Karataş bir sunum yaptı.