İSO Yönetimi, Odakule ve Hizmet Binası için İSO Meclisi’nden Yetki Aldı

  • Meclis Konuşması
olaganustu-meclis-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi İSO’nun mevcut hizmet binalarının üst hakkının kurularak devredilmesi konularını görüşmek üzere Olağanüstü Meclis Toplantısı ile bir araya geldi.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yönetilen Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda İSO Meclis Üyeleri, İSO’nun Odakule binasının ve ana hizmet binasının 33 yıllık üst hakkı kurularak devredilmesini görüştü. Yönetim Kurulu’nun yaptığı ayrıntılı sunum ve bilgilendirmenin ardından yapılan oylamada, İSO’nun Odakule ve ana hizmet binalarının üst hakkı kurularak devredilmesi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre İSO Yönetimi merkez bina ve Odakule’nin ayrı ayrı ihaleler ile bütün olarak eklentileriyle 33 yıllığına bağımsız ve sürekli üst hakkı kurmak amacıyla tapuda işlem yapabilecek. Üst hakkı kurulması için ihale açabilecek.

İSO Yönetimi, Odakule ve Hizmet Binası için İSO Meclisi’nden Yetki Aldıİstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantıda yaptığı konuşmada İSO’nun yaklaşık 50 yıldır bulunduğu bölgenin artık bir turizm ve hizmet bölgesi haline geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bir zamanlar İstanbul ticaret hayatının kalbi olan bu bölge, artık hizmet sektörünün merkezi haline gelmiştir. Bu gelişme , iki binamızın da İSO’nun geleceğine daha iyi yön verecek güçlü bir gelir kapısını açmıştır. Bu durum, bize bu kaynağı ortaya çıkarmak ve odamız adına kullanma sorumluluğunu vermektedir. Buralara gelmek hiç kuşkusuz kolay değildi. Bir avuç cesur ve fedakar sanayicimizin 62 yıl önce başlattığı yolculukta, değerli büyüklerimizin, sanayimizin mihenk taşlarında ayrı ayrı ve anlamlı bir yeri olduğunu buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Hepsini bizlere bugünkü imkanları sağladıkları için saygı ile anıyorum.

İstanbul Sanayi Odası’nın bir çınar gibi köklü ve güçlü olması için özverili katkılarını hiçbir zaman esirgememiş olan duayen sanayicilerimize de her zaman olduğu gibi bugün de şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. İstanbul’un bu en gözde bölgesinde, otoparkından kullanım alanlarına kadar odamızın hizmet vizyonuna yetmeyen, ama diğer yandan hizmet sektörü için son derece değerli olan binalarımızı bu anlamda değerlendirmemizin vakti gelmiş bulunuyor…”

 İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan ÖzhamaratlıİSO Başkanı Bahçıvan’ın ardından, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, söz konusu gündem ile ilgili Meclis Üyelerine ayrıntılı bir sunum yaptı. Yaptığı sonumda İSO Yönetimi olarak bu konudaki planlamalarını detaylı bir şekilde aktaran Özhamaratlı, bu süreci başlatmalarına ilişkin nedenleri şu şekilde sıraladı:

“Mevcut binalarımız eskidi ve çok masraflı bakım ve yenileme gerektiriyor. Merkez ve Odakule binalarımızın park ve ulaşım sorunları var. Toplantı salonlarımız tüm etkinliklerimizi yapabilmek için yeterli değil. İSO hizmetlerinin iki ayrı binaya bölünmüş olması zaman kaybı ve verimsizliğe yol açıyor. İstanbul’un gittikçe değerlenen Beyoğlu bölgesindeki gayrimenkullerimizi değerlendirerek yine İstanbul’un çok değerli bölgesinde yeni gayrimenkuller edinebiliyoruz. Üyelerimize yönelik bir sosyal tesisimiz yok.”

Yapılan bu konuşma ve sunumların ardından İSO Meclis Üyeleri de söz alarak görüşlerini dile getirdi. Uzun müzakerelerin ardından olağanüstü meclis oturumunu yöneten İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Yönetimi’nin meclis karar taslağını oylamaya sundu. Meclis karar taslağı üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

İSO Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde bu süreç ile ilgili ihale konsorsiyumu oluşturarak, ihale takvimini belirleyecek.