Savunma sanayimizin giderek artan millileştirilmesi çalışmaları hem içerdiği stratejik önem hem de ekosisteminde yaratacağı teknolojik gelişme etkisi ile ülkemizin küresel arenadaki gücünü belirlemede en önemli etkenlerden biri olarak görülmektedir.
İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Mini MBA Programı, savunma sanayisini tüm yönleriyle ele alarak, savunma sanayi alanında çalışmak ve bu alandaki büyük firmalara tedarikçi olmak isteyen firmaların ihtiyacı olan, sektörel bilgi ve becerileri güçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Eğitim programı hafta içi 3 gün saat 18:30-21:30 saatleri arasında yürütülecek olup, 29 Ocak 2018 Pazartesi Günü başlayacak ve 1 Mart 2018 Perşembe Günü sona erecektir.
Pınar Büyükbalcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda doçentlik yapmaktadır. Lisans eğitimini 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde başarı listesinde tamamladıktan sonra 2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisansını yüksek başarı listesinde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Doktora programını da 2010 yılında onur derecesi ile bitirmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörlüğü görevini yürüten ve Yıldız Teknik Üniversitesi “Finans, Kurumsallaşma ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi” yönetim kurulu üyesi olan Büyükbalcı, lisans ve lisansüstü düzeyde Uluslararası Yönetim, İşletme Yönetimi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, Küresel İşletme Stratejileri, İşletmelerde Güncel Sorunlara Çözüm, Girişim Yolculuğu ve Girişimcilik dersleri vermektedir.
Gresi Sanje pazarlama iletişimi konusunda bir yandan akademik çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da işletmelere (Arçelik, Samsung, Vakko vb.) danışman sıfatıyla hizmet vermektedir. Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı direktörlüğü görevini de yürütmektedir. 2010-2015 yılları arasında TÜBİTAK ve BM Kalkınma Programı çatısı altında girişim pazarlaması ve sosyal girişimcilik konularında da çalışmış olan Sanje’nin sosyal çalışma alanı özellikle çevre konusunda yoğunlaşmakta olup İstanbul Bilgi Üniversitesi Çevre, Enerji ve Sürdürülebilirlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. 2003-2008 yılları arasında özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışan Sanje, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İletişim Yönetimi Bölümü’nde 2008 yılından bu yana öğretim üyesi olarak görev almakta olup şu anda Başkan Yardımcısı’dır. 2015 yılında seçildiği Avrupa Reklam Eğitimcileri Derneği EDCOM’un başkanlığını görevini ise 2017 yılına kadar sürdürecektir. Doktora tezini “Organik Gıda Sektöründe Niş Pazarlama Stratejileri” konusunda yapan Sanje’nin yayınları arasında; yazarı olduğu “Sektörün Penceresinden Reklam Süreci” ve editörlüğünü yaptığı “Büyüyen Kapsayıcı Piyasalar: Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Örnekleri” kitapları; “Çizgi-altı İletişim Faaliyetlerinin Niş Pazarlardaki Önemi ve Bir Alan Çalışması”, “Corporate Social Responsibility in Higher Education Institutions: Istanbul Bilgi University Case” ve “The Importance of Online Behavioral Advertising for Online Retailers” gibi çeşitli bilimsel yayınları yer almaktadır.
31 Aralık 1971 Erdemli/Mersin doğumlu olan Sn. Erdem COŞKUN, O.D.T.Ü.- İ.İ.B.F. İşletme Bölümü mezunudur. 1993 yılında Yapı Kredi Bankası’nda “Kurumsal Müşteri Temsilcisi Yrd.” olarak iş yaşamına başlayan Sn. COŞKUN, 1993-2015 yılları arasında bu kurumda görev yapmıştır. Son olarak “Şile Şube Müdürü” olarak görev yapan Sn. COŞKUN, öncesinde “Kurumsal Portföy Yönetmeni”, “Ticari Bankacılık Tuzla Şubesi ve Tuzla İçmeler Uydu Şubesi Müdürü”, “Ticari Bankacılık Kadıköy Çarşı Şubesi Şube Müdürü”, “Perakende Bankacılık Karaköy Rıhtım Şubesi Şube Müdürü” ve “Perakende Bankacılık Taksim Saha Müdürü” olarak görev yapmıştır.
Kendisi, 2015 Yılında, Altınay Robot Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. bünyesine “Finans Müdürü” olarak katılmış, 2016 yılından itibaren ise, “Finans ve Mali İşlerden Sorumlu GMY” olarak atanmış ve halen bu görevi yürütmektedir.
Evli ve 1 kız çocuk babası olan Erdem COŞKUN, İngilizce bilmektedir.
FNSS Savunma Sistemleri şirketinde Başkan Danışmanlığı yapmakta olan Haluk Bulucu, ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezundur. Bulucu, aynı zamanda TOBB Savunma Sanayi Meclisi Başkan Yardımcısı olup, Brüksel’de faaliyet gösteren Avrupa Uzay ve Savunma Sanayicileri Kurumunda (ASD) ülkemizi savunma alanında temsil etmektedir. Bulucu, meslek hayatı boyunca proje yönetimde insan boyutunun önemi ile yakından ilgilenmiştir. Liderlik, kurum yönetimi, süreç yönetimi, stratejik yönetim ve pazarlama alanlarında uzmanlaşan Haluk Bulucu’nun, savunma ürünleri gibi karmaşık bir alanda pazarlamaya girmek isteyenler için yazdığı bir kitabı da yakında piyasaya sürülecektir.
1964 Konya doğumlu olan Osman DUR, 1984 yılında orta öğrenimini, 1988 yılında ise üniversite öğrenimini birinci derece ile tamamlayarak Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu ve master çalışmalarına başladı. Daha sonra kazanmış olduğu araştırma bursu ile Budapeşte Teknik Üniversitesi’nde master çalışmalarını tamamladı.1994 yılında Marmara Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak geçti ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. ABD Florida State University’den almış olduğu araştırma bursu ile doktora çalışmalarını Florida State University National High Magnetic Field Laboratory’de tamamladı. 1998 yılında akademik çalışmalarını yarı zamanlı yürüterek özel sektör ve bürokraside görevlerini sürdürdü.
Öğrencilik ve iş hayatı boyunca bazı sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu. Üretimde verimliliğin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlere kayması, farklı ülkelerin bilim-teknoloji, Ar-Ge ve bilgiyi ürüne çevirme ya da akademisyenlerin projeleriyle ülkenin sorunlarını buluşturacak yeni modeller üzerinde inceleme ve araştırma yapmak özel ilgi alanıdır. İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça bilen Dr. Osman DUR, evli ve 4 çocuk babasıdır.
06.11.1965 tarihinde Fethiye Muğla’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra 1985 yılında Uçak Müh. Böl.'de lisans eğitimine başlamış ve 1989 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl araştırma görevliliğine atanmıştır. 1999 yılında doktorasını bitirdikten sonra 2000 yılında yardımcı doçentliğe atanmıştır. Çalışma alanları, deneysel aerodinamik, rüzgar tüneli , aerodinamik ölçüm aletleri, kara araçları aerodinamiği, hava aracı tasarımıdır.
1980 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olan BUĞDANOĞLU, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisi, 1993 yılında Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi ünvanı almış, 1994-1998 yılları arasında da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Bölümünde doktora eğitimini sürdürmüştür.
10 yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın muhtelif gemilerinde İkinci Mühendis ve Baş Mühendislik görevlerini icra eden BUĞDANOĞLU 1990-1992 yılları arasında Taşkızak Tersanesi’ nde Gemi Onarım ve Proje Subaylığı ve 1992-1998 yılları arasında da Deniz Harp Okulu’nda Tersane ve Fabrika Organizasyonu, Proje Yönetimi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları konusunda öğretim üyeliği yapmıştır.
Muhtelif yurt içi ve yurt dışı makaleleri de bulunan BUĞDANOĞLU 1998 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığından istekle emekli olmuştur. 1998 yılından bu yana özel sektörde ağırlıklı olarak savunma sanayii projelerinde çalışmakta olan BUĞDANOĞLU, halen Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. Savunma Sanayi Projeleri Müdürlüğü görevi yanında Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Program Müdürü olarak da görev yapmaktadır.
Gürbüz Gülersoy, ODTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda üretim ve tasarım alanlarında çalışmış, yöneticilik yapmıştır. Gülersoy, 2014 yılından beri AAES Genel Koordinatörlüğünü yürütmektedir.
TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Mustafa Dayıoğlu, lisansını 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği’nde, yüksek lisansını 2006 yılında İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2001 yılında TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Ağ Güvenliği bölümünde iş hayatına başlamış ve TÜBİTAK BİLGEM’de çeşitli proje ve pozisyonlarda birçok projenin geliştirilmesine katkıda bulunmuş, 2014 yılından itibaren TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü’nde Enstitü Müdürü olarak çalışmaktadır.
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nde tamamlamıştır. 1996-2004 yılları arasında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2004-2008 yılları arasında City University of New York’ta Araştırmacı olarak çalışmıştır. 2008 yılında Kordsa Teknik Tekstil A.Ş. Ar-Ge Bölümü’de göreve başlamıştır. Halen aynı şirkette Kompozit Güçlendirme İş Birimi’nde Teknoloji Müdürü olarak çalışmaktadır.
Mehmet Akif Özyurt Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uzay Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans eğitimini 1994 yılında bu eğitimini de tamamlayarak, Yüksek Mühendis unvanını aldı. Özyurt, 40 yıldır İstanbul’da Makina İmalat ve Otomasyon Sektörlerinde faaliyet göstermekte olan aile şirketleri HASSAS Mühendislik Ltd.Şti.nde, Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda birçok Sivil Toplum örgütünün faaliyetlerine de yoğun şekilde katkıda bulunan ÖZYURT, 2010 yılına kadar 6 yıl devam ettirdiği MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliğinin (Sektör Kurulları Komisyonu ile, Bilim ve Teknoloji Komisyonu Kurucu Başkanlıkları) dışında, TÜBİTAK TEYDEB Makina ve Otomasyon Projelerini Değerlendirme Kurulunda, 2013-1014 yılları arasında, bir yıl, özel sektörü temsilen, görev yapmıştır. SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneğinin kuruluşunda da yer almış olup, kümede Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Halen UTESAV (Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığı, İstanbul Ticaret Odası Takım Tezgahları ve Otomasyon Grubu Komite ve Meclis Üyeliği, İstanbul Ticaret Odası Sanayi İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcılığı, TOBB Makine İmalatı Sektör Meclisi Üyeliği, TOBB YOİKK AR-GE Çalışma Grubu Üyeliği, Teknopark İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ve TÜRKAK Türk Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Askeri Lise sonrası Deniz Harp Okulu’nda Elektronik ve İletişim Mühendisliği lisans ve yüksek lisans eğitimlerini alan Murat Günal, 1989-2011 yılları arasında Türk Donanması’nda çeşitli pozisyonlarda deniz subayı olarak görev yapmıştır. Günal 2004-2006 yılları arasında NATO’da görev almıştır. Günal, donanmadan ayrıldıktan sonra çeşitli şirketlerde görevler almış olup, 2014 yılından beri CTech firmasında çalışmaktadır.
1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’ni bitiren Nurşen Sarı, doktorasını 2006 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 1998-2001 yılları arasında Dz.K.K. Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM) Elektronik Harp Araştırma Grup Başkanlığı (EHAG) Sistem Mühendisi olarak görev almıştır. 2005-2015 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM’de birçok projeye imza atmış, 2010’da, DAKA-Y projesi “Ship Survivability” ödülünü kazanmıştır. Aynı zamanda TÜBİTAK tarafından 2012 ve 2014 yıllarında “En İyi Ürün Geliştirme” ödüllerine layık görülmüştür.
TÜBİTAK bünyesinde Sinyal İşleme ve Sınıflandırma Sistemleri, Sualtı Savunma ve Akustik Sistemler bölümlerinde yöneticilik yapmıştır. Birçok uluslararası projede görev alan Nurşen Sarı, savunma sanayinde 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Halen CTech Bilişim Teknolojiler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Mühendislik ve Programlar’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yürütmektedir.
İTÜ İnşaat ve Çevre Mühendislikleri mezunu olup Türk Standardları Enstitüsü’nde yapı malzemeleri laboratuvarlarında 2006 yılından beri çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. TSE’nin öz sermayesi ile yaklaşık 15 Milyon Euro bütçe ile 2014 yılında faaliyete giren yangın, akustik ve ısı yalıtım testleri anlamında tek bir çatı altında toplanmış Türkiye’nin en büyük yalıtım test merkezi olarak hizmet veren Yapı Malzemeleri Yangın ve Akustik Laboratuvarının proje, kurulum ve devreye alma aşamalarında da görev almış ve halen bu birimde Müdürlük görevini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Metehan ÇALIŞ iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Suat Tözendemir, 1990 yılında Deniz Harp Okulu’nda lisans eğitimini, 1997’de sistem yönetimi, şirket satın alma, sözleşme yönetimi konularında yüksek lisansını tamamlamıştır. Tözendemir, 1998-2012 yılları arasında Türk Ordusu ve NATO’da görev aldıktan sonra 2012 yılında STM firmasında çalışmaya başlamıştır.
29 Ocak- 1 Mart 2018 tarihleri arasında haftada üç gün.
18:30 - 21:30 saatleri arasında
İSO Odakule Eğitim Salonu (Meşrutiyet Cad. No:63 Beyoğlu İstanbul)
Eğitim bedeli kişi başına toplam 810 TL’dir
Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.
Sorularınız için irtibat: 0212 252 29 00 / 311-313
E-posta: endustri@iso.org.tr
Web sitemizden on-line kayıt alınmaktadır. Programa katılım ücreti 810 TL’dir.
Ödeme kredi kartı ile kayıt sırasında on-line olarak veya banka havalesi ile yapılabilmektedir. Ödeme bilgileri girilmeden kayıt tamamlanmamaktadır.
Kayıt sonrası, bir kayıt onay e-postası ve ayrıca KDV mükellefi olmadığımız için makbuz veya fatura kesemediğimizden, muhasebe işlemlerinizde kullanabilmeniz amacıyla oluşturulan ödeme yazısını içeren bir e-posta, kayıt sırasında vereceğiniz e-posta adresine otomatik olarak gönderilecektir.
Banka havalesi için hesap bilgileri:
Hesap Sahibi: İstanbul Sanayi Odası
IBAN No: TR25 0006 4000 0011 0111 5690 56 (İŞ BANKASI)
Açıklama olarak “Savunma Sanayi Mini MBA” yazılması gerekmektedir.
Banka Havalesi ile ödeme yapacak katılımcıların dikkatine:
Banka havalesi ile ödeme yapan katılımcıların, öncelikle kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve ödeme sonrası dekontlarını e-posta (endustri@iso.org.tr) ile tarafımıza iletmesi, ardından kayıt linki aracılığı ile kayıt olması gerekmektedir. On-line kayıt yapmaksızın sadece ücretin yatırılmış olması, eğitime kaydın gerçekleştirildiği anlamına gelmemektedir.