İSO - Koza

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ ARI Teknokent tarafından 2011 yılında kurulan İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi, girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistemdir.

İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyo-genetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir. Başvurusu kabul olan ve İTÜ Çekirdek’te başarılı olup şirket kuran girişimci gruplar, 1 yıl boyunca “Kuluçka” imkanlarından faydalanmaktadır.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ ARI Teknokent, üniversite-sanayi işbirliği ekseninde girişimciliğe yönelik öncü nitelik taşıyan stratejik bir ortaklık kurmuştur. Bu kapsamda, İstanbul Sanayi Odası ülkemizin en çok başvuru alan öncü kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in ana paydaşlarından biri olmuştur.

Stratejik İşbirliği kapsamında İstanbul Sanayi Odası tarafından verilen “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”nün yanı sıra tüm finalist girişimcilerimizin “girişimcilikten sanayiciliğe” giden yollarında İSO – KOZA Girişimcilik Programı kapsamında 1 yıl boyunca “Mentorluk”, “Sanayici Antrenör”, “Eğitim ve Danışmanlık” destekleri sağlanmaktadır.

Hakkımızda Görsel

İSO-Koza Girişimcilik Programı

İstanbul Sanayi Odası, KOZA adını verdiği Girişimcilik Programı ile gençlerimizin yarının sanayicileri olarak yetişmesi amacıyla sanayicilerimizin derin bilgi birikimi ve deneyimlerinden faydalanması doğrultusunda aşağıdaki çalışmaları yürütmektedir:

• Girişimciler alanında başarılı ve deneyimli sanayiciler ve yatırımcılar ile buluşturulmaktadır. Sanayiciler, bilgi-tecrübe paylaşımı ve üretim- teknoloji altyapısı konularında girişimcilere destek olmakta ve mentorlük yapmaktadır.
  • Girişimciler, potansiyel tedarikçiler ve müşteriler ile bir araya getirilerek, prototip aşamasındaki ürünlerinin seri üretime geçiş süreçleri kolaylaştırılmakta, pazara girişleri hızlandırılmaktadır.
  • Girişimcilere finans ve pazarlama konuları başta olmak üzere, önemli başlıklarda eğitim ve danışmanlık destekleri verilmektedir.
  • Girişimcilerin yurt dışı fuarlara ve etkinliklere katılımı için destek sağlanmaktadır.
  • Girişimcilere İstanbul Sanayi Odası bünyesinde paylaşımlı çalışma alanı tahsis edilmektedir.
Hakkımızda Görsel 2
  • Girişimler İçin

Girişimciler, İstanbul Sanayi Odası Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü olan toplamda nakit 200.000 TL’nin yanı sıra, fikirden-ürüne ve şirketleşmeye kadar tüm süreçte sanayi firması temsilcileri ve yatırımcılar ile buluşturulmaktadır.

• Firmalar İçin

İSO KOZA Programı’nı başarı ile tamamlamış olan girişimciler, firmalar açısından hem yüksek katma değer üreten potansiyel bir tedarikçi hem de yatırım yapmak için önemli bir fırsat penceresi olarak değerlendirilebilir.

• Yatırımcılar İçin

İSO KOZA Programı’nı başarı ile tamamlayan girişimciler, geleceğin sanayicisi olma yolunda İstanbul Sanayi Odası’ndan almış olduğu destek ile tam donanımlı bir şekilde yatırımcılar ile buluşturulmaktadır.