Bizden Haberler

Ekim 2022

Okul Müdürlerine Yönelik Yönetici Geliştirme Programı (YGP)

Kasım 2019 tarihinden itibaren okul müdürlerine yönelik düzenlenen YGP’ler; İSO MEİP okullarının somut başarılara ulaşmaları noktasında en önemli aktör olan okul müdürlerinin hem kişisel hem de teknik konulardaki ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedeflemektedir. Yapılan programlarda; yenilikçi, proje üreten ve rekabet gücü yüksek okul yöneticilerinin sürdürülebilirliğini önceliklendirilmektedir.

Bu sayede, okullarda yürütülen faaliyetlerin sonuç odaklı ilerlemesi için YGP aracılığıyla okul müdürleri arasındaki etkileşimin artırılması ve okullardaki iyi uygulama örneklerinin paylaşılması sağlanmaktadır.

Okul Müdürlerine Yönelik YGP kapsamında her program yılda iki gün olacak şekilde düzenlenmektedir.

Şu ana kadar 4 kez düzenlenen programlar kapsamında; Dünyada ve Türkiye’de İktisadi Görünüm, Liderlik ve Strateji, Proje Yönetimi, İletişim ve Farklılıkların Yönetimi, Dijital Dönüşüm ve Trendler, Pandemi Sürecinde Okulda Liderlik, Pandemi Sonrasında Etkin Satış ve Döner Sermaye Yönetimi, Endüstri 4.0 ve Yeni Üretim Sistemleri Koçluk Becerileri ve Ekip Yönetimi, Kurum İçi Girişimcilik ve Dijital Kültür, Etkin Döner Sermaye Yönetimi, Empati Odaklı Paydaş Yönetimi, Çeviklik-Çevik Proje Yönetimi ve Scrum gibi başlıklarda eğitimler gerçekleştirilmiştir.