33. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Toplantısı

33grup-dergi-web-yazisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 33. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi, kendi grubuna mensup üyeler ile Genişletilmiş Sektör Toplantısını 14 Ekim 2015 tarihinde Odakule Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. 33. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meclis Üyesi ve AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök’ün açılış konuşması ile başlayan toplantı daha sonra moderatörlüğünü Fahir Gök’ün yaptığı panelle devam etti.

Panelin birinci bölümünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Daire Başkanlığı Özel Atıkların Yönetimi Şube Müdürü Gökhan Şentürk “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Mevzuatı ile Üretici ve İthalatçı Firmalara Getirdiği Yükümlülükler” ve AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Sencer Aksuner ise “AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya) Mevzuatı Kapsamında Aydınlatma Sektöründe AGİD’in Rolü” başlıklı sunumlar yaptı.

Panelin ikinci bölümünde ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yasemin Demircioğlu “Elektrik Lambaları ve Aydınlatma Armatürlerinin Enerji Etiketlemesi” ve İstanbul Sanayi Odası AB ve Uluslararası İlişkiler Şubesi Uzmanı Gülsüm Koç ise  “Uluslararası Ticaret Hedef Pazar Seçiminde Yol Haritası, ITC Trademap” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlara ilişkin soru cevap bölümü sonrasında, sektörün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.