45. Grup Meslek Komitesi İle Kayseri Sanayi Odası’nın 10. Grup Meslek Komitesi Üyeleri MESKOM Toplantısında Bir Araya Geldi

45grup-ekonomi-bakanligi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 45. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi üyeleri ile Kayseri Sanayi Odası’nın 10. Grup Meslek Komitesi üyeleri 22 Ağustos 2017 tarihinde Odakule’de bir araya geldi.

45. Grup Meclis Üyesi Ömer Karadeniz ile Kayseri Sanayi Odası’nın 10. Grup Meslek Komitesi Başkanı Muammer Arslan’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, sektör paydaşları arasında iş birliklerinin değerlendirilmesi ve mevcut sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Plastik sektörünün ana sorunlarının değerlendirildiği toplantıda, sektörün kullandığı yerli makinalarda yaşanan kalite sorunlarına, kalifiye eleman ve kaçak çalıştırılan işçiler ile ilgili yaşanılan sıkıntılara, poşet konusunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı sonucu sektörün yaşadığı problemlere ve tevkifatlı faturalar üzerinden alınan KDV ile firmaların maliyeden alacaklı oldukları KDV’nin mahsuplaşamaması nedeni ile yaşanılan sıkıntılara değinildi.

Toplantıda ayrıca diğer katılımcılar tarafından dile getirilen mevcut sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi