İstanbul Sanayi Odası - 52. Grup Meslek Komitemiz ile Küçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneği (KESİD) Ortak Toplantıda Bir Araya Geldi

52grup-kesid-ortak-toplanti

52. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii Meslek Komitesi’nin Ekim ayı olağan toplantısı Küçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Durlanık’ın katılımı ile 17 Ekim 2018 tarihinde Odakule Binası 17. Katında gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, KESİD’in piyasa gözetim ve denetim konusu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı, daha etkin ve kalıcı bir mekanizma için STK’ların da içinde yer alacağı kamu-özel sektör işbirliği modeli oluşturulmasının gerektiği ifade edilmiştir. Toplantıda ayrıca, tüketicinin günlük kullanımın bir parçası haline gelen küçük ev aletlerindeki ÖTV’nin enflasyon ile mücadele çalışmaları kapsamında tamamen kalması gerektiği, dönemsel indirimlerin orta ve uzun vadede sektör ve ekonomi için olumlu sonuç vermediği belirtilmiştir. Sektörde önemli bir maliyet kalemi olan ithal kalıpların Türkiye’de üretilmesi için bir destek mekanizmasına olan ihtiyaç ile sektörün finansmana ulaşımında ve kullanımında yaşadığı sorunlar toplantıda görüşülen diğer konu başlıkları olmuştur.