Gıda Sanayinin Sorunları, Genişletilmiş Sektörel Bir Toplantıyla Ele Alındı

gida-meskom-toplanti

Odamız 2, 3, 4 ve 6. Grup Meslek Komiteleri Üyelerimiz ile sektörel dernek temsilcilerinin katılımıyla 11 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet BUZBAŞ’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gıda sektörünün yerel yönetimler ve bakanlıklar nezdindeki sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri karşılıklı görüş alışverişi içerisinde değerlendirildi.

Toplantıda; kayıt dışılık, gıda sektörü ile ilgili medyada yaşanan bilgi kirliliği, uzun dönemli tarım politikalarının eksikliği, gıda mevzuatı ve denetimi ile biyoteknolojik gelişmelerin gerisinde kalmak öne çıkan konular arasında yer aldı.

Daha sonra et sektörü, süt sektörü, maden suyu sektörü, unlu mamuller, şekerli mamuller ve bitkisel yağ sektörü ile ilgili sorunlara değinildi.