Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında, Gıda Ürünleri İmalatı Sektörü Değerlendirmeleri

  • Haberler
meskom-huseyin-bozdag

İstanbul Sanayi Odası, 2016 yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, T.C. Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın katılımı ile 21 Nisan 2016 Perşembe günü İSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda Gıda Ürünleri İmalatı Sektörü konusunda sunum yapan İSO Meclis Üyesi Hüseyin Bozdağ, “Vergisini düzenli ödeyen işletmeler için teşvik edici bir çalışma yapılması gerekiyor. Vergi Usul Kanunu Tasarı Taslağı'nda yer alan madde memnuniyetle karşılandı. Vergisini aksatmadan ödeyen mükelleflere fark yaratacak bir indirim sağlanmalı. Yemde KDV oranlarının indirilmesi sektör tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak hâlâ, gıda sektörü içinde farklı KDV oranları mevcut. Lüks tüketim dışında kalan temel gıda ürünlerindeki et ve süt gibi KDV benzer şekilde yüzde 1’e indirilmeli. Benzer şekilde kepek ekmeğinde KDV yüzde 1 iken, çavdar ekmeğinde yüzde 8 KDV söz konusu. Ekmek grubundaki ürünlerin tümünde KDV yüzde 1 olmalı. Yaş sebze ve meyvenin toptancı halinden alımında ortaya çıkan KDV oranı farklılıkları uygulamada zorluklara neden oluyor. Uygulamanın kolaylaştırılmasına yönelik düzenleme yapılmalı. Üretimde kullanılan girdiler üzerindeki KDV’nin, üretilen ürünlerdeki KDV’den fazla olması nedeniyle, sektörde KDV alacağı çıkıyor. KDV iadelerinin uzun süreler alması sektörde sıkıntılara neden oluyor.” dedi.

Söz konusu sunuma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Gıda Ürünleri İmalatı Sunum Attach