Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında Kara ve Deniz Taşıtların İmalatı Sektörü Değerlendirmeleri, 2015

kara-deniz-tasitlari-sektor-degerlendirmesi

İstanbul Sanayi Odası, 2015 yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi'nin katılımı ile 11 Eylül 2015 Cuma günü İSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda Kara ve Deniz Taşıtların İmalatı konusunda sunum yapan 38. Grup Meslek Komitesi Başkanı İlhan Bayrak, “Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşmasına tabi olunurken, AB gümrük birliği anlaşmasında revizyon yapılmalı veya Türkiye’ye özel statü tanınmalıdır. AB ve ABD arasında küresel ekonomik dinamikleri ciddi şekilde etkileyecek söz konusu anlaşma, Türk ekonomisine olumsuz etki yapacaktır; ihracatta yüzde 12,5 oranında düşme, ithalatta yüzde 1,5 oranında artma ve dış ticaret açığında ise Yüzde 22,5 oranında artma yaşanması beklenmektedir. Bu durumdan en fazla otomotiv sektörü etkilenecek olup yüzde 16’lık yerli üretim düşüşü ile motorlu kara taşıtları ilk etkilenecek sektör olacaktır. Buna mukabil AB’de satılacak ABD menşeli araçlar ise yüzde 25,5 oranında ucuzlayacaktır” dedi.

Söz konusu sunuma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kara ve Deniz Taşıtların İmalatı Sektörü Değerlendirme Sunumu Attach