Odamız 14. Grup ve İstanbul Ticaret Odası 40. Grup Meslek Komitesi Üyeleri ile Ortak Toplantı Gerçekleştirildi

14grup-ortak-toplanti-02

14. Grup Ev Tekstili, Brode, Dantel, Nakış ve Dokunmamış Ürünler Sanayii Meslek Komitesi ve İstanbul Ticaret Odası 40. Grup Ev Tekstili Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile 9 Nisan 2019 tarihinde Odamızda ortak bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, tekstil sektöründe farklı KDV oranlarının uygulandığı, bu oranların sektörün üstünde KDV yükü oluşturduğu ve tüm tekstil ürünlerinde KDV’nin %8 olması gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca yurtdışından gelen tekstil makinalarının büyük çoğunluğunda arıza/bakım/parça değişimi v.b. konularda sorunlar yaşandığı, bu konularda neler yapılması gerektiği konusunda bir çalışma yapılması gerektiği ifade edildi. TOKİ’nin toplu konut sistemindeki gibi anahtar teslimi tesisleri sanayiciye uzun süreli makul kiralarla tahsis etmesinin önemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Bundan sonra toplantıların daha sık periyodlarda yapılarak sektörün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin değerlendirilmesi yönünde mutabakata varıldı.