"SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET GÜCÜ İÇİN BULUŞMA NOKTASI"

Sanayimizin ilgili tüm kesimlerini bir araya getiren, her ölçekteki sanayi kuruluşunun faydalanabileceği bir etkinlik olmasını amaçladığımız ve teması "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Sanayi ve Ekonomide Yapısal Dönüşüm" olarak belirlenmiş olan "9.Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi" 7-8 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde hayata geçirilmiştir.
1.100'ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen İSO 9. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nde ikisi konuk konuşmacı olmak üzere toplam 26 konuşmacı söz almıştır.

Sergi alanında ise Bilgi 17, Fikir-Proje 12, İnovasyon 12 ve Sponsorlar 17 olmak üzere toplam 58 kurum/kuruluş inovatif ürün ve projeleri ile yer almıştır.

Kongremizde gerçekleştirilen sunumlara soldaki menüden erişebilirsiniz. Konuşmacıların tebliğlerinin derlendiği Kongre Tebliğ kitabımız Ocak ayında yayınlanacaktır.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyor, bir sonraki Kongremizde de bir arada olabilmeyi diliyoruz.

PROF. RICARDO HAUSMANN, Harvard Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Merkezi Direktörü

PROF. RICARDO HAUSMANN "Sanayi ve Ekonomi için Gelecek Senaryoları"

Ekonomik Kalkınma alanında profesör olan Ricardo Hausmann, Harvard Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Merkezi Direktörü'dür.

Doktorasını Cornell Üniversitesi'nde ekonomi dalında tamamlayan Prof. Hausmann, 1994-2000 yılları arasında Latin Amerika ve Karayip ülkelerinde sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı için faaliyet gösteren "Inter-Amerikan Kalkınma Bankası"nın baş-ekonomisti olarak görev almış ve bankanın Araştırma Departmanı'nı kurmuştur.

Prof. Hausmann 1992-1993 yılları arasında da Venezuela Planlama Bakanı ve Venezuela Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Kalkınma Komitesi'nde başkanlık yapmıştır.

Prof. Hausmann son araştırmasında, ülkelerin büyüme süreçlerinde üretim modellerindeki değişime ve bunun politik yansımalarına odaklanmıştır. Ayrıca, ülkelerin kalkınma sorunlarını tespit etmeye yönelik bir metodolojinin geliştirilmesine katkı sağlamıştır. Prof. Hausmann'ın, küresel ekonomik dengesizlikler, büyüyen pazarlarda görülen mali krizler, makroekonomik istikrarsızlık, mali disiplin için ihtiyaç duyulan kurumlar ve adaletsiz kalkınma ile cinsiyet ayrımı konularında da çalışmaları bulunmaktadır.

Prof. Hausmann; Dünya Bankası, IMF, Inter-Amerikan Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi birçok uluslararası finansal kuruma ve otuzdan fazla ülke hükümetine danışman olarak hizmet vermiştir.

Latin Amerika ve Karayip Ekonomik Birliği Başkanı ve gelişmekte olan ülkelere yönelik mikrofinansman konusunda faaliyetleri bulunan "Acción International" isimli girişimin Yönetim Kurulu Üyesidir.

ALAN BEATTIE, The Financial Times Gazetesi Uluslararası Ekonomi Editörü

ALAN BEATTIE "Rekabetçi Firma için Stratejiler"

The Financial Times Gazetesi'nin Uluslararası Ekonomi Editörü olan Alan Beattie, Gazetenin dünya ticaret politikası ve iktisadi küreselleşme bölümlerinin de içerik yöneticiliği görevini yürütmektedir.

Çalışmalarında ve makalelerinde günümüzün karmaşık ekonomi gündemini meşgul eden birçok konuyu ele alan Beattie; ABD ve uluslararası ekonomi, Amerika Merkez Bankası (FED), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası üzerinde uzmanlaşmıştır.

Beattie çalışmaları kapsamında; bazı ülke, ekonomi ve toplumlar başarıyı yakalarken, bazılarının neden başarısız olduklarını araştırmış ve toplumların tercihleri ile bu tercihlerin ekonomik sonuçlarını, "Yanlış Ekonomi" (False Economy) isimli kitabında etkileyici bir anlayışla ele almıştır. Çalışması ile Beattie, bazı ülke ve bölgelerin zengin ya da fakir olmasını onların bir "yazgısı" olarak tanımlayan genel inanışı sorgulamakta ve konuyu farklı bir açıdan değerlendirmektedir.

Dünya Bankası (Washington, DC), Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) CEO Zirvesi (Hanoi, Vietnam), Pasifik Ekonomik İşbirliği Konseyi (Sidney, Avustralya), Denizaşırı Kalkınma Enstitüsü (Londra, İngiltere) gibi etkili forumlara katılım sağlamıştır.

MSNBC, Bloomberg Television ve C-Span gibi birçok kanalda programlara katılmıştır.

Makalelerinde ve konuşmalarında farklı, aydınlatıcı ve genellikle ezber bozan söylemleri olan Beatie, güncel ekonomik olayları siyaset, küresel ekonomi ve tarihle harmanlayarak özel bir bakış açısı ile sunmaktadır.