İstanbul Sanayi Odası - Gündem Konuları
24.09.2019 Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’nde Değişiklik Talebi

5. Grup Meslek Komitemizin 24 Eylül 2019 tarih ve 10/10 sayılı re’sen kararında; Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’nin Ek-1 Gıda Güvenirliği başlıklı listesinin 1.3.3 satırını revize eden Yönetmelik değişikliğinin 9.10.2018 tarih ve 30560 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği, bu değişiklik ile çiğ kanatlı eti ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarında “salmonella spp.” yerine sadece “salmonella typhimurium” ve “salmonella enteritidis” aranmasına karar verildiği, aynı tabloda çiğ kırmızı et, kırmızı etten hazırlanan kıyma ve hazırlanmış kırmızı et karışımlarında ise “salmonella spp.” aranmaya devam edildiği belirtilerek değişikliğin kırmızı et ve ürünlerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi yönünde ilgili Kurumlar nezdinde girişimde bulunulması talep edilmektedir.

Konu ile ilgili T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazılı başvuru yapılmıştır.

13.06.2019 İSO Başkanı Bahçıvan: “Tüketici, Ambalajlı ve Markalı Ürünlere Yönelmeli”

5. Grup Hayvansal Gıda Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi, gruba mensup üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur Menlik, “Et Sektörüne Sanayi Odaklı Bakış ve Çıkış” başlıklı bir sunum yaparak konuyla ilgili katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 Detaylı bilgi için tıklayınız.

22.05.2018 5. Grup Meslek Komitesi Mayıs Ayı Gündemi

Meslek Komitemizin Mayıs ayı toplantısında aşağıdaki konular ele alınmıştır:

  • Meslek Komitesinin mutat toplantı gün ve saati karar bağlanmıştır.
  • Meslek Komitesi'nin sektörel toplantı ve ortak çalışma yapabileceği sektörel dernekler tespit edilmiştir.
  • Yeni dönemde Odamız üyelerine Meslek Komitemizin faaliyetlerine başladığını belirten e-posta duyurusunun gönderilmesine karar verilmiştir.