43. Grup Bağlantı Elemanları, Tel ve Tel Ürünleri Sektör Toplantısı

  • Haberler
43_grup_manset

43. Grup Bağlantı Elemanları, Tel ve Tel Ürünleri Sanayii Meslek Komitemiz 23 Aralık 2023 tarihinde Cemile Sultan Korusunda sektöre mensup üyelere yönelik kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Topuk’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda Topuk, sektörün makro ekonomik göstergeleri hakkında rakamsal bilgi paylaştı. Topuk ayrıca konuşmasında derneğin projelerinden, BESİAD akademiden, yeşil mutabakat uyum süreci mentörlüğünden, model fabrika ve enerji verimliliği desteklerinden ve son olarak da pilot meslek lisesi uygulamalarına yer verdi. 43. Grup Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Gökhan Ulaşan da açılış konuşmasında İstanbul Sanayi Odası’nın hizmet ve faaliyetleri ile 43. Grup Meslek Komitesi hakkında bilgi aktardı ve sektörel değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ayrıca Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Selçuk Mataracı, Meclis Üyesi Mustafa Necati Tecdelioğlu ve Meclis Üyesi Derviş Ali Çokyaşar da kısa birer konuşma yaparak son ekonomik gelişmeler çerçevesinde sektör ile ilgili değerlendirme yaparak bu tarz toplantıların sektörün gelişimine sağladığı katkıları ifade ettiler. 

Toplantının sonraki bölümünde ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu “Türkiye ve Dünya Ekonomisi; Göstergeler ve Gelişmeler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Aslanoğlu sunumunda Dünya ekonomisinin gündemi olan artan jeo-politik riskler, küresel ısınma, küresel ekonomi, Merkez Bankaları ve para politikaları ile Türkiye ekonomisinin gündemi olan jeo-politik gelişmeler, ekonomi politikalarında yaşanan değişim, para politikası ve piyasalar, orta vadeli program ve G-20 yeni ticaret yolları hakkında katılımcılara bilgi aktardı. 

Sunumun ve değerlendirmelerin ardından katılımcıların sektörde yaşamakta oldukları sektörel sorunlar ele alındı ve söz konusu sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi.

Türkiye ve Dünya Ekonomisi; Göstergeler ve Gelişmeler tıklayınız .