47. Grup Metal Ev ve İşyeri Gereçleri Sanayii Sektör Toplantısı

  • Haberler
47_grup_manset_01

47. Grup Metal Ev ve İşyeri Gereçleri Sanayii Meslek Komitesi gruba mensup üyeler ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile 13 Aralık 2023 tarihinde Point Hotel Taksim’de, “2024 Yılı Ekonomik Beklentiler ve İhracatı Geliştirmeye Yönelik Teşvik ve Destekler” üzerine yemekli bir toplantı gerçekleşti. 

Toplantı, 47. Grup Metal Ev ve İşyeri Gereçleri Sanayii adına İSO Meclis Üyesi Fikret Kaya’nın açılış konuşması ile başladı. Kaya, ortak sorunların gündeme alınması ve bu sorunlara çözüm bulunması noktasında bu toplantıları önemsediklerini ifade ederek, sektör ile ilgili değerlendirmelerinin ardından komitenin faaliyetleri hakkında üyelere bilgi aktardı. 

Açılış konuşmasından ardından İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem Türkiye ihracatının genel görünümüne değinerek Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçılar için önem taşıyan faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Emrah Ersoy, yeni nesil ihracat desteklerine değinerek ihracata yönelik devlet desteği kalemleri hakkında genel bilgilendirme yaptı. Devlet destekleri, ihracat politikaları ile ilgili yoğun geçen soru cevap bölümünün ardından toplantı, İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Yavuz’un 2024 Yılı Türkiye ve Dünya Ekonomisine Bakış konulu sunumu ile devam etti.

Sunum sonrasında katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.

2024 Yılı Dünya ve Türkiye Ekonomisi Sunum Attach Destekler Sunumu Attach