Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Özelinde Döngüsellik Paneli Düzenlendi

  • Haberler
döngüsel_ekonomi_meskom_manset

İstanbul Sanayi Odası Tekstil ve Giyim Eşyası Meslek Komiteleri, 18 Ekim 2023 tarihinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda "Döngüsel Ekonomi Ekseninde 21. Yüzyılda Tekstil Sektörü ve Elyafları" başlıklı bir panel gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat açılış konuşması ile başlayan panelde İSO 10. Grup İplik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Silven Salamon Ovadya moderatörlük görevini üstlenirken Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, Aksa Akrilik Kimya Sanayii Anonim Şirketi Pazarlama Müdürü Ercan Şahin, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tanman ve Unifi Türkiye Genel Müdürü Atakan Koru konuşmacı olarak yer aldı.

Tekstil sektörünün sürdürülebilirliğini konu alan panele, İSO Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin yanı sıra tekstil ve hazır giyim sektörüne mensup çok sayıda özel sektör temsilcisi de katılım sağladı.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat

Vehbi Canpolat açılış konuşmasında, iklim değişikliği ile birlikte yaşanan dönüşümün üretim ve tüketim anlayışında küresel bir değişime sebep olduğunu ve yeşil dönüşümün; hizmetten eğitime, sağlıktan sanayi üretimine kadar tüm sektörleri zincirleme olarak etkilediğini ifade etti.

Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında gerçekleşen tüm düzenlemelerin tekstil ve hazır giyim değer zincirindeki yeşil dönüşüm ihtiyacının da altını çizdiğini belirten Canpolat, konuşmasında, yeşil dönüşüm kapsamında iplik ayrıştırma teknolojilerinin geliştirilmesinin, pamuk alternatifi elyafların ve biyolojik olarak çözünür geri dönüştürülmüş ham maddelerin kullanım payının artırılmasının önemini vurguladı.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İSO 10. Grup İplik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Silven Salamon Ovadya moderatörlüğünde düzenlenen panelde üretim ve döngüsel ekonomi çerçevesinde tekstil sektörü ve elyaflarının bugünü ve geleceği değerlendirildi. Panelistler tekstil ve hazır giyim sektöründe sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularının önemini vurguladı ve bu konuda iyi uygulama örneklerini katılımcılara aktardı. Tekstil sektöründe gelinen nokta, teknolojik gelişmeler ve geri dönüşümün önemi üzerinde duruldu. Panelistlerin değerlendirmelerinin ardından etkinlik katılımcıların konuya ilişkin sorularının yönelttiği soru-cevap bölümüyle devam etti. Katılımcıların sorularının panelistler tarafından yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.