Nace Kodu Nace Tanımı
10.6.1.01 KAHVALTILIK TAHIL ÜRÜNLERİ İLE DİĞER TANELİ TAHIL ÜRÜNLERİNİN İMALATI (BUĞDAY, YULAF, MISIR, ÇAVDAR VB. EZMELERİ İLE MISIR GEVREĞİ VE PATLAMIŞ MISIR DAHİL)
10.6.1.02 TAHILLARIN ÖĞÜTÜLMESİ VE UN İMALATI (MISIR UNU, KEPEK, RAZMOL DAHİL, PİRİNÇ UNU HARİÇ)
10.6.1.05 PİRİNÇ, PİRİNÇ EZMESİ VE PİRİNÇ UNU İMALATI (ÇELTİK FABRİKASI VE ÜRÜNLERİ DAHİL)
10.6.1.06 İRMİK İMALATI
10.6.1.07 ÖN PİŞİRME YAPILMIŞ VEYA BAŞKA ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ TANE HALDE HUBUBAT İMALATI (BULGUR DAHİL, FAKAT MISIR HARİÇ)
10.6.1.08 SEBZELERİN VE BAKLAGİLLERİN ÖĞÜTÜLMESİ VE SEBZE UNU İLE EZMELERİNİN İMALATI (KARIŞIMLARI İLE HAZIR KARIŞTIRILMIŞ SEBZE UNLARI DAHİL) (PİŞİRİLEREK YAPILANLAR HARİÇ)
10.6.1.09 FIRINCILIK ÜRÜNLERİNİN İMALATINDA KULLANILAN HAMUR VE UN KARIŞIMLARININ İMALATI (SEBZE UN KARIŞIMLARI HARİÇ)
10.6.1.10 DÖVÜLMÜŞ DİĞER TAHIL ÜRÜNLERİNİN İMALATI (KEŞKEKLİK BUĞDAY VB. DAHİL) (BULGUR VE İRMİK HARİÇ)
10.6.2.01 NİŞASTA İMALATI (BUĞDAY, PİRİNÇ, PATATES, MISIR, MANYOK VB. ÜRÜNLERDEN)
10.6.2.04 YAŞ MISIRIN ÖĞÜTÜLMESİ
10.6.2.05 GLÜTEN İMALATI
10.7.1.01 TAZE PASTANE ÜRÜNLERİ İMALATI (YAŞ PASTA, KURU PASTA, POĞAÇA, KEK, BÖREK, PAY, TURTA, WAFFLES VB.)
10.7.1.02 EKMEK İMALATI (SADE PİDE DAHİL)
10.7.1.03 HAMUR TATLILARI İMALATI (TATLANDIRILMIŞ KADAYIF, LOKMA TATLISI, BAKLAVA VB.)
10.7.2.02 TATLI VEYA TUZLU HAFİF DAYANIKLI FIRIN VE PASTANE ÜRÜNLERİNİN İMALATI (KURABİYELER, KRAKERLER, GALETA, GEVREK HALKALAR VB.)
10.7.2.03 TATLANDIRILMAMIŞ DAYANIKLI HAMUR TATLILARI İMALATI (PİŞİRİLMİŞ OLSUN OLMASIN TATLANDIRILMAMIŞ KADAYIF, BAKLAVA VB.) (YUFKA İMALATI DAHİL)
10.7.3.03 MAKARNA, ŞEHRİYE, KUSKUS VE BENZERİ MAMULLERİN İMALATI (DOLDURULMUŞ VEYA DONDURULMUŞ OLANLAR DAHİL)
47.2.4.01 BELİRLİ BİR MALA TAHSİS EDİLMİŞ MAĞAZALARDA (BÜFELER DAHİL) EKMEK, PASTA VE UNLU MAMULLERİN PERAKENDE TİCARETİ (EKMEK, BİSKÜVİ, PASTA, ÇÖREK, DONDURMA KÜLAHI VB.)