50. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii ile Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nin (AGİD) Ortak Sektör Toplantısı

  • Haberler
50grup-manset-01

Odamız 50. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ile birlikte 06 Temmuz 2023 Perşembe günü İstanbul Sanayi Odası Odakule Binası Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda Elektrikli ve Elektronik Teçhizatlarda Ürün Güvenliği Uygulamaları toplantısı gerçekleştirdi.

50. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Özbakır, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök ve Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Güvenir Kaan Esen’in açılış konuşmaları ile başlayan toplantı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü’nde Uzman olarak görev yapan Uğur Bulut’un “Elektrikli Ekipmanlar Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları” başlıklı sunumu ile devam etti.

Toplantıda Türk Standartları Enstitüsü Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Seyfettin Karabulut ve İthalat Merkezi Başkanı Meral Hemşerinin Ürün Güvenliği Uygulamaları (TSE Test Hizmetleri ve İthalat Denetimleri) üzerine sunum gerçekleştirdi. 

Sunumların ardından soru cevap paneline geçildi. Katılımcıların oldukça yoğun ilgisi ile gerçekleşen panelde kurum yetkilileri, aldıkları geribildirimler ile iyileştirme yönünde kıymetli veriler elde ettiklerini ifade ettiler.

Elektrikli Ekipmanlar Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları sunumu için tıklayınız.
TSE Test Hizmetleri ve İthalat Denetimleri sunumu için tıklayınız.
İthalatta Uygunluk Değerlendirme Faaliyetleri sunumu için tıklayınız.