Deri ve Deri Ürünleri ile Triko Sanayii Sektör Toplantısı

  • Haberler
16_grup_deri_manset

 İstanbul Sanayi Odası 16. Grup Deri, Yünlü Deri ve Saraciye Sanayii, 19 Grup Triko Giyim Sanayii, 21. Grup Deri, Kürk Giyim ve Aksesuarları Sanayii ve 22. Grup Ayakkabı ve Yan Sanayii Meslek Gruplarına mensup çok sayıda özel sektör temsilcisinin katılımıyla 11 Aralık 2023 tarihinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda "2024 Yılı Küresel Ekonomik Görünüm ve Kriz Yönetiminde Stratejinin Önemi Genişletilmiş Sektör Toplantısı" başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Hüseyin Çetin

 İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çetin’in yaptığı açılış konuşmasında özellikle son dönemlerde farklı sorunlar nedeniyle ortaya çıkan enflasyonun üretim hayatını ve sanayicileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Üreticilerin planlı, programlı, uzun vadeli bir ekonomik iklimde çalışabilmesi için elinde olması gereken en temel unsurun fiyat istikrarı olduğuna değindi. Bu konjonktürde firmaların uzun vadeli başarılarını güvence altına almayı amaçlayan stratejilerin benimsenmesinin gerektiği hakkında görüşlerini paylaştı.


İSO Ekonomi Danışmanı
Hakan Güldağ

 Hüseyin Çetin’in konuşmasının ardından toplantının ilk bölümünde Odamız Ekonomi Danışmanı Hakan Güldağ, Türkiye'de ve Dünyadaki ekonomik gelişmelerin sanayiye etkilerini ve 2024 yılı beklentileriyle ilgili değerlendirmelerini paylaştı ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 Toplantının ikinci bölümünde ise Strateji, Pazarlama ve Değişim Uzmanı Dr. Hakan Tetik “Krizlerde Sağlam Durmak ve Stratejinin Önemi” başlığı adı altında firmaların 2024 yılı için stratejik yol haritalarını belirlerken dikkat etmeleri gereken dinamikleri, stratejik bakış açısıyla büyük resmi görmelerini sağlayacak tüyoları paylaştı. Etkinlik katılımcıların konuya ilişkin görüş ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Sunum Attach