Elif Pusat

Osman Gör

Süleyman Karakaya

Uzman Yardımcısı

İstanbul Sanayi Odası üyelerini AB ve dış ticaret ile ilgili konularda sürekli bilgilendirir. Dış ticaret, pazar araştırma, sektörlerin AB’ye uyumu, AB fonlarına proje yazma gibi konularda eğitim ve seminerler düzenler, yayınlar hazırlar. Üyelere AB ve dış ticaretle ilgili konularda danışmanlık hizmeti sunar. Türkiye’nin AB müzakere ve mevzuat uyum sürecini takip eder, Oda görüşünü hazırlayarak sürece katkıda bulunur. Dış ticaretle ilgili mevzuatı takip eder, Oda görüşünün oluşmasını sağlar.

Üyelerin yurtdışı pazarlardaki rekabet güçlerinin artırılması ve  potansiyel fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak üzere ulusal ve uluslararası kaynaklardan fonlanan projeler geliştirir. Potansiyel pazarları yerinde incelemek üzere yurt dışına heyetler götürür, yurt dışından gelen heyetleri ağırlayarak ikili iş görüşmeleri düzenler, üyelerin yeni iş ortaklıkları kurmalarına yardımcı olur.

Yeni pazarları üyelerine tanıtma amacıyla ülke günleri düzenler.

Üyelerden gelen talepler çerçevesinde serbest dolaşım belgeleri, Türk Malı ve Sayısal Takograf belge onaylama işlerini yürütür. Ayrıca Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlik tarafından verilen diğer işleri yapar.

Yeni pazarları üyelerine tanıtma amacıyla ülke günleri düzenler.