İşbirliğimizi Geliştirmeye Yönelik Yeni Adımlarımız

• Arşiv

İstanbul Sanayi Odası olarak kamu-özel sektör işbirliğinde Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine destek olmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı ile olan işbirliğimizi daha da geliştirecek bir istişare toplantısı düzenledik.

Toplantımıza Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri katıldı. Bu toplantımızda Gümrük Birliği’nin revize edilmesi ve STA müzakerelerinde özel sektörün bilgi ve deneyimleriyle yer alması, Brexit anlaşmasının risklerinin yakından izlenmesi üzerinde duruldu.

Ocak ayı Meclis toplantımız da işbirliğimizi geliştirmeye yönelik bir gündemle toplandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca “Küresel Rekabet ve Bilgi Çağında Teknoloji Odaklı Eğitim ile Yeni Bir Üniversite-Sanayi İşbirliği Modelinin Sanayimiz ve Ekonomimiz Açısından Önemi” başlıklı gündeme yönelik görüşlerini Meclis Üyelerimiz ile paylaştı.

Dijital dünya bizler için büyük önem taşıyor. Şirketlerin üretkenlik, ciro, kalite, enerji verimliliğinde artış, maliyetlerinde azalma ve süreçlerde yalınlaşmasını hedefleyen dijitalleşme konusunda dönüşüm sağlayacak önemli bir girişime imza attık. 18 bini aşkın üyemizin dijital dönüşümüne ışık tutmak amacıyla dünyanın önde gelen dijital dönüşüm hizmet sağlayıcısı GE Dijital ile işbirliği için yola çıkıyoruz. İki kurum arasında yapılan işbirliği; dijitalleşme yolundaki İSO Üyesi sanayi firmalarına yeni bir ufuk çizecek, önlerini daha iyi görmelerini sağlayacak. Şirketler özellikle dijitalleşme yatırımı yaparken ihtiyacı olan adımları zamanında ve kanıtlanmış tecrübelere dayalı olarak atabilecek.

Uluslararası işbirliklerine önem vermeye devam ediyoruz. İSO’nun son dönemde düzenlediği Tayland, Hindistan, Özbekistan, Güney Afrika ülke günleri, sanayicilerimizin oldukça yoğun katılımı ve ilgisine maruz kaldı. Dış ticaret, yatırımlar ve fırsatlar açısından ufukların açılmasına katkı yapan ülke günlerini sürdürmeye kararlıyız.

Kadınlar birçok açıdan başarılar sergileyerek her gün hayata daha fazla değer katıyorlar. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.