29. BIEMH Uluslararası Makina-Ekipman Fuarı

DEİK’ten Odamıza ulaşan yazıda; 29. BIEMH Uluslararası Makina-Ekipman Fuarı 30 Mayıs-4 Haziran 2016 tarihleri arasında Bilbao Fuar Merkezi’nde (BEC) düzenlenecektir. Anılan fuarın Türkiye katılımı konusunda, DEİK/Türkiye-İspanya İş Konseyi ve SPRI-Bask Hükümeti Ticaret Ofisi işbirliği yaptığı belirtilmektedir.

İspanya’nın kuzeyinde yer alan Bask Bölgesi, İspanya’da endüstrinin en yoğun olduğu bölge olmakla birlikte, kalite seviyesinde Avrupa’nın ilkleri arasındadır. Makina ve ekipman sektöründe, Avrupa Birliği’nin en büyük üçüncü üreticisi olan Bask Bölgesi, uluslararasılaşma düzeyi ve yenilikçi doğası nedeniyle anılan sektörde birçok uzman eğitim ve teknoloji merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Sektörde çalışan firmalar 2000’in üzerinde makina modeli ve geniş yelpazede rekabetçi ürünler üreterek havacılık, otomotiv şirketleri, maden çıkarma, uzay sanayi vb. için her türlü bileşeni üretmektedir.

İspanya’nın Bilbao şehrinde her iki yılda bir düzenlenen BIEMH Uluslararası Makina-Ekipman Fuarı, makina ekipmanları, depolama ve nakliye otomasyon, kalıp sanayi, ısıl işlem malzemeleri, hidrolik ve pinömatik ekipmanlar, ürün geliştirme yazılımları, kalite kontrol ve yazılım gibi makina sektörünün içinde yer alan çok geniş bir yelpazeye hitap etmektedir. Sektördeki son trendler, gelişmiş teknolojilerin yer alacağı fuar kapsamında 27 ülkeden 1314 fuar katılımcısı ürünlerini sergileyecektir. 57 ülkeden 35.000’in üzerinde katılımcının ziyaret edeceği fuar, sektörün en önemli uluslararası organizasyonu olarak kabul görmektedir.

SPRI-Bask Hükümeti Ticaret Ofisi tarafından iletildiği üzere, Bilbao Fuar Merkezi BEC, aşağıda yer alan şartların tamamlanması durumunda, fuarı ziyaret edecek olan firma yetkilisinin 1-3 Haziran 2016 tarihlerindeki otel konaklamasını ücretsiz karşılayacaktır. Firmaların beraberinde anılan profile uygun 5 firma daha getirmesi halinde, uçak promosyonundan da faydalanmaları mümkün olabilecektir.

• Her firmadan bir kişi katılabilir.
  • Katılan kişi Teknik veya Satın alma Departmanlarından veya Şirket Yetkilisi olmalıdır.

Bu çerçevede, anılan fuara katılımak isteyen üyelerimizin katılım teyitlerinin en geç 18 Nisan 2016 tarihine kadar SPRI’ye (İlgili Kişi: Çiğdem Koçak, e-posta: ckocak@spri.com.tr) iletilmesi ve DEİK’e (İlgili Kişi: Neslihan Onuralp, tel: 0212 339 50 17; e-posta:nonuralp@deik.org.tr) bilgi verilmeksi hususunu ilgilerinize sunarız.