Fruit Logistica 2021 Fuarı Hk;

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden Odamıza ulaşan yazıda; 3-5 Şubat 2021 tarihleri arasında Berlin/Almanya’da düzenlenecek olan “Fruit Logistica Uluslararası Meyve ve Sebze Ticaret Fuarı” nın Türkiye milli katılımının 18inci kez Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Yazıda devamla fuara Türkiye’nin milli katılımı ile katılmak isteyen firmaların 20.07.2020 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtilmiştir.

Başvuruların kabul edilmesi için Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi TR 54 0001 5001 5804 8000 3978 51 IBAN no'lu Euro hesabına toplam katılım bedelinin %50’sinin 20.07.2020 tarihine kadar yatırılması ve online başvuru alındıktan sonra gönderilecek olan katılımcı sözleşmesinin her sayfası firma imza yetkili/yetkililerince imzalanıp, ıslak imzalı sözleşmenin ve imza sirkülerinin Birliğe kargo edilmesi gerekmektedir.

Avrupa’nın en büyük yaş meyve sebze fuarı olan Fruit Logistica fuarında 2020 yılında 93 ülkeden 3.300 firma yer almıştır. 106.000 m2 alana kurulu ve sadece ticari ziyaretçilere açık olan fuarı 130 ülkeden 72.000 ziyaretçi gezmiştir. Fuarda, yaş meyve sebze, kuru meyveler, organik

ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler, tohum ve fidanlar, bitkiler, paketleme-etiketleme makineleri, paketleme malzemeleri, kalite kontrol sistemleri, soğutma-ürün izleme sistemleri, meyve sebze işleme-yıkama sistemleri sergilenebilmektedir.

Fuar, “2017/4 sayılı Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda, katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 117.000 Türk Lirası’na kadar desteklenecektir.