İİB / İRAN Sektörel Ticaret Heyeti Programı Hk

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği’nden Odamıza gönderilen 19.04.2016 tarih 2016/350-3705 sayılı yazıda;

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonunda 25-28 Nisan 2016 tarihleri arasında Tahran/İRAN'a yönelik olarak yapılması planlanan Sektörel Ticaret Heyeti Programı'nın tarihinin, ilgili ülkedeki muhatap kurum ve kuruluşların önerileri ile 20- 23 Haziran 2016 olarak revize edildiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu Sektörel Ticaret Heyeti programının, İran pazarına girmek isteyen firmalar için önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edildiği bildirilmekte olup; Türk Gemi ve Yat sektörünün tanıtılması amacıyla düzenlenecek Heyet kapsamında Türk ve İranlı işadamları arasında ikili iş görüşmeler ile muhatap kurum ve kuruluşların ziyaretlerinin planlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu Ticaret Heyeti programı katılım payı; Tek kişi/ 3.000 USD ($); aynı firmadan İkinci kişi/ 2.000 USD ($); olup katılım payına; İstanbul- Tahran- İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti, 5 yıldızlı otelde konaklama (oda+kahvaltı), alan vergisi, firmalarla ikili iş görüşmeleri, tercümanlık hizmetleri, Tahran havaalanı-otel-havaalanı transferleri, tanıtım, ilan, basılı malzemeler ve ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetlerin dahil, oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamaların hariç olduğu, ayrıca organizasyona İstanbul dışından katılacak firmaların iç hat uçuşları ve yurt dışı çıkış harç bedellerinin kendileri tarafından karşılanacağı belirtilmektedir.

Adı geçen heyetin ‘‘2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği'ne İlişkin Tebliğ'' kapsamında değerlendirileceği ve katılımcı firmaların ulaşım ve konaklama ile tanıtım harcamaları üzerinden %50'ye yakın devlet desteğinden faydalanabilecekleri vurgulanmaktadır.

Söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların aşağıda detayları verilen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği hesabına katılım ücreti yatırmaları, dekontla birlikte, ekte yer alan kesin kayıt formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurarak, en geç 13 Mayıs 2016 Cuma günü mesai saati bitimine kadar İİB Genel Sekreterliği'nin 0212 454 05 01-02 numaralı fakslarına veya gemi@iib.org.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.