İSO Kredi Danışma Hattı İle Sanayicimizi Finansman İmkânları Hakkında Bilgilendiriyoruz

Sayın Üyemiz,

İstanbul Sanayi Odası finansman ihtiyacında bulunan üyelerimizi kendilerine en uygun olan mekanizmaya yönlendirmek ve bu alandaki mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirmek amacıyla yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor.

Odamız bünyesinde kurulan İSO KREDİ DANIŞMA HATTI ile kredi ihtiyacı olan ve teminat sorunu yaşayan üyelerimiz bu konudaki tüm bilgiyi Kredi Garanti Fonu ile yakın işbirliği halinde olan İstanbul Sanayi Odası’ndan temin edebilirler.

Kredi Garanti Fonu Kefaletiyle Sanayicimizin Teminat Sorunu Bitiyor

• Kredi Garanti Fonu (KGF), sağladığı kefaletle işletmelere destek vermekte, teminat sorunu olan işletmeler KGF'den sağladıkları kefalet ile banka kredilerine kavuşabilmektedir.
  • KGF, KOBİ’lerin kullanabileceği, yeni firma kurmaktan mevcut tesisi genişletmeye, hammadde temininden taşınmaya, ihracat ve ithalatın finansmanından nakit sıkıntısını gidermeye kadar hemen her çeşit krediye kefalet sağlamaktadır.
  • KGF geçtiğimiz günlerde çıkan Bakanlar Kurulu Kararı ile Hazine Müsteşarlığı’ndan sağlanan kaynaktan TOBB Nefes Kredisi projesine de kefalet sağlamaktadır.
  • Son dönemdeki uygulamalar ile özellikle ihracatçının kullanmış olduğu Eximbank kredilerindeki bankalar üzerinden alınan teminat mektuplarının artık bankacılık kesiminden değil KGF üzerinden verilmesi ile Eximbank’a yüzde 100 teminat sağlanması ihracatçı KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracaktır.

KOBİ’lerimizin kefalet sorununa çözümler sunarak kredi piyasasının etkin çalışmasını sağlamayı hedefleyen Kredi Garanti Fonu’nun firmalarımızın uygun koşullarda kredi kullanabilmesini mümkün kılacak teminat koşulları hakkında bilgi edinmek için Odamıza müracaat edebilirsiniz.

İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı Bilgi İçin: