İSO’dan KOBİ’lerimize “KOBİ Destek” Kredisi

Odamız üyesi KOBİ’lere Aylık %1,85 Faiz Oranlı Kredi İmkanı

Ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB tarafından, Oda ve Borsaların katılımı ile bir kredi kampanyası başlatılmıştır.

“KOBİ Destek Kredisi” olarak adlandırılan kredi kampanyası kapsamında teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ’lerimize Kredi Garanti Fonu kefil olmakta ve bu proje kapsamında KOBİ’lere %85 oranında Hazine garantili kefalet sağlamaktadır.

Kredi başvurusunda bulunmak isteyen İstanbul Sanayi Odası üyesi firmalarımız Odamızdan alacakları Faaliyet Belgesi ile Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’ın tüm şubelerine müracaat edebilirler.

Kredi Kullanım Şartları

• Kredinin brüt faiz oranı aylık % 1,85’tir.
  • Kredi vadesi, ilk 6 ay ana para ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olacak şekilde toplam 18 ay’dır.
  • Kredi azami limiti 200.000 TL’dir.
  • Kredilendirmede tüm risk ve teminatlandırma ilgili bankalara ve Kredi Garanti Fonu’na (KGF) aittir. KGF, KOBİ’lere %85 oranında Hazine destekli kefalet sağlamaktadır.

Başvuru Süreci

• Kredi başvurusunda bulunmak isteyen İstanbul Sanayi Odası üyesi firmaların öncelikle Odamızdan “KOBİ Destek Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli Faaliyet Belgesi temin etmeleri gerekmektedir.
  • Daha sonra firmalarımızın bu Faaliyet Belgesi ile birlikte ilgili Banka Şubesine başvurarak bankanın talep edeceği kredi evrakları ile Kredi başvurusu müracaatını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
  • Kredi talebi ile ilgili nihai değerlendirme ilgili bankalar tarafından yapılacaktır.

Detaylı Bilgi İçin: İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Strateji

Telefon: 0212 252 2900/310 E-posta: kredi@iso.org.tr