İstanbul Teknik Üniversitesi “Tekstil Tabanlı Kompozit ve İnovasyon” Çalıştayı (9 Aralık 2015)

İTÜ Tekstil Teknoloji ve Tasarımı Fakültesi’nde ISTKA desteği ile kurulacak olan “Tekstil Tabanlı Kompozit ve İnovasyon” merkezinde ilgili tüm paydaşlar bir araya gelerek, firma ve Pazar ihtiyaçlarını karşılayabilecek, tekstil tabanlı yalıtım malzemeler (ve aerojeller) geliştirilecektir. Geliştirilecek malzemeler, ihtiyaca göre akıllı ve çok fonksiyonlu (antistatik, antimikrobiyel, kendi kendini temizleyen, güç tutuşur vb. ) olabilecektir.

Bu kapsamda,
9 Aralık 2015 Çarşamba günü “Tekstil Tabanlı Akıllı ve Çok Fonksiyonlu Kompozit Ürün ve Yalıtım Malzemelerinin Geliştirilmesi” Çalıştayı gerçekleştirilecektir. Çalıştay programı aşağıdadır.

Katılım için bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
İstanbul Sanayi Odası

Tarih ve Saat:

9 Aralık 2015 - 08:30-14:30

Adres:

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Görsel Eğitim Merkezi, Gümüşsuyu-Taksim

Detaylı Bilgi ve LCV (08 Aralık 2015 tarihine kadar):

Emir SİMAV (ITUNOVA Teknoloji A.Ş. / TTO): emir.simav@itunovatto.com.tr
Dr İlkay YUKSEK (İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü): yukseki@itu.edu.tr

Not:

Çalıştay ÜCRETSİZ olup, yüksek katılım nedeniyle her kurumdan maksimum iki kişinin katılımcı olarak yer alması mümkün olabilecektir.

Çalıştay Programı

KAYIT

09:00-10:15

AÇILIŞ KONUŞMALARI
Prof Dr Mehmet KARACA (İTÜ Rektör)
Prof Dr Nevin Çiğdem GÜRSOY (Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı) Prof Dr Nuray UCAR (Proje koordinatörü)

BİLİM SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞININ TEKSTİL TABANLI KOMPOZİT VE YALITIM SANAYİSİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARI
Konuşmacı: Prof Dr İbrahim KILIÇASLAN, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürü

DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE KOMPOZİT SEKTÖRÜNE BAKIŞ
Konuşmacı: İsmail Hakkı HACIALİOGLU, Kompozit Sanayiciler Derneği Genel Sekreteri

RAKAMLARLA TEKSTİL TABANLI YALITIM MALZEMELERİNİN PAZAR PAYI VE TİCARİ ÖNEMİ ve YATIRIM HEDEFLERİ
Konuşmacı: Ertuğrul ŞEN, IZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

ARA
10:30-11:00

TEKSTİL TABANLI İNORGANİK HAFİF KOMPOZİTLERDEKİ GELİŞMELER, AKILLI KOMPOZİTLER, ÇOK FONKSİYONLU, GÜÇ TUTUŞUR KOMPOZİTLER
Konuşmacı: Dr. İlkay YÜKSEK, Dr. Berdan KALAV, Yük. Müh. Nuray KIZILDAĞ

11:00-11:20

TEKSTİL TABANLI YALITIM MALZEMELERİNDEKİ GELİŞMELER ve AEROJELLER
Konuşmacı: Doç. Dr Canan SARIÇAM, Doç. Dr. Murat BAYDOĞAN ARA

11:30-11:50

TEKSTİL TABANLI ORGANIK HAFİF KOMPOZİTLERDEKİ GELİŞMELER
Konuşmacı: Yrd. Dr Ali KILIÇ, Dr Nazan OKUR

11:50-12:00

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİNDE 3D (3 BOYUTLU) KOMPOZİT UYGULAMALARI (DOKUM, ÖRME, BRAİDİNG VB.)
Konuşmacı: Dr. Özgür ATALAY

12:00-12:30

ULUSAL VE ULUSLARARASI HİBELER, FONLAR VE PROJELER
Konuşmacı: Emir Simav ITUNOVA Teknoloji A.Ş.

12:30-13:30

GERÇEKLEŞTİRİLECEK İŞBİRLİKLERİNE YÖNELİK İKİLİ GÖRÜŞMELER