İstanbul Ticaret Odası Automechanika Fuarları

İstanbul Ticaret Odası (İTO)’dan Odamıza gelen 07 Nisan 2016 tarih, 84329644/49829 sayılı yazıda;

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Şeyhliği’nde düzenlenen “Automechanika Dubai 2016 Fuarı” ve Arjantin’in Buenos Aires şehrinde gerçekleşecek olan “Automechanika Buenos Aires” Fuarı Türkiye milli katılım organizasyonlarının İTO tarafından gerçekleştirilmekte olduğu bildirilmektedir.

Automechanika Dubai Fuarı’nın her yıl yaklaşık 1882 firmanın katılımıyla gerçekleşmekte olduğu, 134 ülkeden 30.365 profesyonel tarafından ziyaret edilmekte olduğu belirtilmektedir. Söz konusu Fuar için katılım bedelinin 690 Dolar /m2 olarak belirlendiği, fuara minimum 9m2 ile katılım sağlanabildiği ifade edilmektedir.

Belirtilen bedele, stand inşaatı, elektrik bağlantısı, aydınlatma ve temel dekorasyon malzemeleri, nakliye, gümrükleme ve sigorta işlemleri, Türkiye Milli pavilyonunun fuar alanında tanıtımı, Türkiye milli katılımı broşüründe firma bilgilerinin yer alması, ofis, iletişim araçları, güvenlik, ikram hizmetleri, stand büyüklüğü ile orantılı ücretsiz fuar giriş kartı dahil olmak üzere tüm ana hizmetlerin dahil olduğu, söz konusu fuarların, devlet desteği kapsamında olduğu ve paket fiyat üzerinden %50 oranında devlet desteğine ilişkin işlemlerin takibinin İTO tarafından yürütüleceği belirtilmektedir.