İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Sn. Carlo Calenda’nın Resmi Ziyareti Vesilesiyle Türkiye-İtalya Yuvarlak Masa Toplantıları, 10 Ekim 2016, İstanbul

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Sn. Carlo Calenda’nın ülkemize resmi ziyareti kapsamında 10 Ekim 2016 Pazartesi günü 12:00-16:30 saatleri arasında İstanbul Ceylan Intercontinental Hotel’de Türkiye-İtalya Yuvarlak Masa Toplantıları gerçekleştirilecektir. Anılan Toplantıya T.C. Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekci ve İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Sn. Carlo Calenda ile beraberindeki üst düzey işadamları heyeti katılacaklardır.

İtalya’nın Türkiye’nin toplam ihracatındaki payı %5 civarında olup Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında İtalya; Almanya, Irak, İngiltere ve Rusya’nın ardından 5. sırada yer almaktadır. Benzer şekilde, İtalya Türkiye’nin Almanya, Rusya Federasyonu ve Çin’den sonra en büyük dördüncü ticaret ortağıdır.

Yuvarlak masa toplantıları kapsamında “sağlık (hastane ve sağlık merkezleri inşaatı) ve altyapı” ile “enerji” konu başlıklarında oturumlar düzenlenerek iki ülke arasında ve üçüncü ülkelerde işbirliği fırsatları ele alınacaktır. Söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren İtalyan firma ve kurumların üst düzey temsilcilerinin dahil olduğu heyet listesi tarafınıza bilahare iletilecek olup İş Forumu’na katılmayı arzu eden firma temsilcilerinin aşağıda yer alan link üzerinden başvuru formunu katılım ücretiyle birlikte 6 Ekim 2016 tarihine kadar tamamlamaları rica olunmaktadır.

Taslak Program:

12:00-12:30 Kayıt

12:30-13:30 Networking

13:30-15:15 Sektörel Yuvarlak Masa Toplantıları:

Sağlık ve Altyapı
Enerji