Oda Aidat Borçlarını Yapılandırma

Gecikme zamlarına af, ana paraya taksitlendirme.

17.11.2020 tarihli sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7256 sayılı Kanunun 4.Maddesinin 6.fıkrası ile 5174 sayılı TOBB Kanunu hükümlerine göre firmaların Odalara olan aidat borçlarına yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir olup Odalara aidat borcu olan firmalar için büyük bir avantaj sağlanmıştır.

Uygulamanın mahiyeti şöyledir:

1. Uygulama, üye firmalarımızın 31 Ağustos 2020 tarihi (bu tarih dahil) ve önceki yıllara ait Odamıza ödemesi gerektiği halde ödememiş olduğu aidat borçlarını kapsamaktadır.
  2. Yapılandırma kapsamına giren aidat borç tutarınızdaki gecikme zamlarının tamamı silinecektir.
  3. Gecikme zamlarının silinmesinden sonra kalan anapara borcunuzu ise 31 MART 2021 tarihine kadar peşin olarak ödeyebileceğiniz gibi ilk taksitini yine 31 Mart 2021’de ödemek üzere birer aylık dönemler halinde 6 taksitte de ödeyebilirsiniz. (Vade son ödeme tarihleri: 30.04.2021 - 31.05.2021 - 30.06.2021 - 31.07.2021 - 31.08.2021)
  4. Bu uygulamadan yararlanabilmeniz için 28 ŞUBAT 2021 tarihine kadar Odamız Merkez, Yenibosna ve Ümraniye Temsilciliklerimiz ile Tuzla ve Hadımköy Hizmet Birimlerimize dilekçe ile veya https://eoda.iso.org.tr/genel/BorcYapilandirmaTalep adresi üzerinden müracaat etmeniz gerekmektedir.
  5. Ödemelerinizi Merkez, Yenibosna ve Ümraniye Temsilciliklerimiz ile Tuzla Hizmet Birimi veznelerimize nakit veya kredi kartı ile yapılabileceğiniz gibi banka hesap numaralarımıza havale veya EFT yolu ile de yapabilirsiniz.
  6. Borcunuzdan dolayı firmanız adına icra takibi başlatılmış ise, yapılandırma kapsamında yapacak olduğunuz müracaat üzerine başlatılan icra işlemleri durdurulacaktır.
  7. Borcunuzun taksitlendirilmesi durumunda taksitlerden herhangi birinin süresinde ödenmemesi halinde yapılandırma işlemi bozulacak; bu kapsamda tahsil edilen tutarlar anapara borcundan düşüldükten sonra kalan tutar için tekrar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir. İcraya konu borcunuz söz konusu ise icra takibine tekrar devam edilecektir.

Yukarıda detayı açıklanan yapılandırmadan yararlanmanız için 28 ŞUBAT 2021 tarihi mesai bitimine kadar https://eoda.iso.org.tr/genel/BorcYapilandirmaTalep adresi üzerinden veya Odamıza dilekçe ile müracaat etmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.