Türkiye-Flaman Bölgesi İşbirliği ve Yatırım Semineri ve İkili Görüşmeler

Diş Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Sekreterliği’nden Odamıza gönderilen yazıda; DEİK/Türkiye-Belçika İş Konseyi ve Belçika Başkonsolosluğu Flanders Yatırım ve Ticaret Birimi işbirliğiyle, 7 Aralık 2015 tarihinde Martı İstanbul Hotel/Taksim’de “Türkiye-Belçika Flaman Bölgesi İşbirliği ve Yatırım Semineri” organize edileceği bildirilmektedir.

Merkezi konumu nedeniyle Türk firmaları için önemli bir pazar ve bölgesel üs olan Belçika, AB’nin alım gücünün %60’ına erişime olanak sağlamanın yanısıra, AB’ye oranla vergi oranlarında keskin düşüşe neden olan “kurumsal faiz indirimi” gibi vergi avantajlarına sahiptir. Lojistik, tarım-gıda, deri sanayi, otomotiv yan sanayi, buhar üretim teknolojileri, endüstriyel ve kimyasal atık arıtma, kepenk- güneşlik vb. dış mekan ürünleri, elektrik enerjisi teknolojileri, hareketli asılı erişim platformları (vinçler, personel nakil asansörleri) sektörlerinde Belçikalı firmaların katılacağı toplantıda, anılan firmalarla ikili görüşme imkanı da sunulacaktır. İkili görüşmeler başvuru sırasına göre organize edileceğinden, kayıt işlemlerinin en kısa sürede tamamlaması önem arz etmektedir. Toplantı kapsamında Türkçe-İngilizce simültane tercüme hizmeti de sağlanacaktır.

Seminer ile ilgili detaylı program ve katılacak olan firmaların listesi ek'te yer almaktadır. Seminere katılmayı planlayan üyelerimizin, http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/118/5636 adresindeki başvuru formunu doldurarak, en geç 2 Aralık 2015 Çarşamba gününe kadar DEİK’e ulaştırmaları rica olunur.

İlgili Kişi

Neslihan Onuralp