AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Heyeti İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
akparti-ekonomi-ziyareti-02

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Şaban Dişli başkanlığındaki AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşler Başkanlığı Heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğindeki buluşma, İSO’nun Tepebaşı’ndaki merkez binasında gerçekleşti.

Ziyaretin amacının Türkiye ekonomisinde canlılığı yakalamak için yapılabilecekleri ele almak olduğunu ve bu amaçla birçok STK ile buluşmalar yaptıklarını söyleyen AK Parti Heyet Başkanı Şaban Dişli, amaçlarının ortak akılla “Türkiye yeniden büyüme hikayesini nasıl yakalar?” sorusuna yanıt aramak ve çözüm bulmak olduğunu dile getirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da ekonomik açıdan yapılabilecekleri ele almak üzere bir araya gelmenin çok önemli bir fırsat olduğunu, Türkiye’nin sürdürülebilir bir büyüme ritmini yeniden yakalaması, yeniden yüksek büyüme oranlarını gerçekleştirmesi ve yeni bir büyüme hikayesi oluşturması gerektiğini dile getirdi.

İSO Başkanı Bahçıvan, görüşme sırasında sanayiciler için son dönemlerde ciddi bir sorun olmaya başlayan banka teminatlarını da gündeme getirdi ve bu konuyla ilgili olarak Kredi Garanti Fonu’nun daha etkin rol üstlenmesine yönelik yasal düzenlemenin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bahçıvan ayrıca sanayicinin gündeminde olan iki konu hakkında da şunları söyledi: “Yeni nesil kalkınma bankası süratle hayata geçirilmeli, yeni yatırımların yanı sıra tevsi yatırımlarını da desteklemeli. İstanbul’daki atıl makine parkının Doğu ve Güneydoğu’ya taşınması yeni bir yatırım gibi teşvik edilmeli.”

İSO ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Şaban Dişli ile birlikte heyette, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcıları Mücahit Fındıklı, Resul Kurt ve Ali Boğa, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şevki Şar ve Özel Kalem’den Furkan Gün de yer aldı.

Görüşmeye İSO’dan da aynı zamanda AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı da olan İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Nurhan Kaya, Serdar Urfalılar ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar da katıldı.