Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan'ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
askon-ziyaret-etti-01_v2

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Yönetimi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'a bir nezaket ziyaretinde bulundu. ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur’un başkanlığında, İSO'nun Odakule'deki genel merkezinde gerçekleşen ziyarette ASKON Başkan Yardımcısı Erol Çakır, Elektronik – Enerji ve Bilişim Sektörü Başkanı Tamer Çelik ve ASKON Genel Sekreteri Fatih Poyraz da bulundu.

Güncel ekonomik gelişmelerin konuşulduğu ve fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette ASKON yönetimi, 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecekleri "Smart Future Expo 2018 Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi" için İSO'nun desteğine de ihtiyaç duyduklarını dile getirerek etkinlik ile ilgili kısa bir sunum yaptı. ASKON Genel Başkanı Cesur, sunum ile birlikte ASKON hakkında da bilgi verdi. 5 bin üyeye sahip olduklarını, ağırlıklı üye yapılarının İstanbul'da bulunduğunu söyleyen Cesur şunları söyledi:

"ASKON olarak geçen Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz Avrupa’nın en büyük ihracat zirvesinin ardından kasım ayındaki etkinlik de ülkemiz için büyük önem taşıyor. Akıllı şehircilik, girişimcilik, sanayide dijital dönüşüm ve akıllı belediyecilik gibi temel temalarda gerçekleştireceğimiz zirveye Körfez bölgesinden güçlü sermayeleri olan 50 civarında grubu getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın dijital dönüşüm hedeflerine ASKON olarak katılmak ve kendimizi göstermek istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'nin güçlü sanayi şirketleri burada kendilerini ortaya koyabilsinler ve bu sermaye gruplarıyla işbirliğine gidebilsinler. Şu anda ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu kaynak sorununa da bu şekilde bir katkı sunmak istiyoruz. Bu bağlamda seminer ve konferanslar gerçekleşecek. Biz teknoloji konusunda milli bir inovasyon havuzu oluşturmak ve bütün çalışmaları bir şemsiye altında toplamak istiyoruz. Körfez ülkeleri bizden somut projeler bekliyorlar. Yeter ki sağlam endüstriyel projeler ortaya konsun. Ülkemizi güvenli bir liman olarak gören çok uluslu ve çok ortaklı birçok sermaye grubu var ve bu gruplar Türkiye'ye ve geleceğimize yatırım yapmaya hazırlar."

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan yapılan sunumun ardından sektörel dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının ekonomimiz açısından önemine dikkat çekti ve ASKON'un çalışmalarının bu anlamda geleceğe ilişkin toplumun kabul ettiği bir noktaya geldiğini vurguladı. ASKON'un yapacağı zirvenin önemine değinen ve İSO olarak destek verebilecekleri konularda bunu yapacaklarını dile getiren Bahçıvan şöyle dedi:

"Sanayimizin artık yüksek katma değerli yüksek teknolojili alanlardaki yetkinliklerini arttırmaları gerekiyor. Düzenlenecek zirve bu amaca hizmet edecektir. Çünkü bu alandaki bariyerleri ancak bu konudaki çalışmalar ve verdiğimiz önem düzeyinde ve hızında aşabiliriz. Artık klasik yöntemlerle ve iş alışkanlıklarıyla sanayimizi hedeflediğimiz ileri teknoloji seviyesine getirmek mümkün değil. Biz artık küçük düşünemeyiz, tespih tanelerini en hızlı ve verimli şekilde birleştirmemiz gerekiyor. Doğru kaynaklarla sanayimizi buluşturduğumuz zaman aşamayacağımız bir güçlük yok. Bunun için bizim kaynakları israf etmeden birlikte iş yapma kültürünü oluşturmamız gerekiyor. Bu nedenle hem mali hem de beşeri sermaye noktasında ortaklık kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Bunu yapmadığımız takdirde kaynak sıkıntısının yarattığı sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaya devam ederiz."