Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Kadzadej İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

arnavutluk-konsolosluk-01

Arnavutluk'un İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette iki ülkenin ekonomik ilişkileri ve bu ilişkileri geliştirebilecek girişimler üzerine sohbet edildi. Türkiye ile Arnavutluk arasındaki tarihi ve sosyal bağlara rağmen, bugünkü ekonomik ilişkilerin, potansiyelin çok altında olduğuna ilişkin karşılıklı tespitlerin yapıldığı ziyarette, iki kurumun bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek hangi adımları atabileceği üzerinde duruldu. İSO’nun zaman zaman yaptığı “ülke günü” etkinlikleri kapsamında Arnavutluk için de bir organizasyon düzenlenmesine karar verildi. İstanbul Arnavutluk Başkonsolosluğu ile birlikte gerçekleştirilecek olan Arnavutluk Ülke Günü ile, iş dünyasına ülkenin sunduğu yatırım ve ticaret fırsatları anlatılacak. Bunun dışında önümüzdeki aylarda Arnavutluk’a yönelik sektörel heyet gezilerinin de düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.