Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
avusturya-buyukelci-ziyareti-01

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly ve beraberinde Ticari Konsolos Georg Karabaczek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın da yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Avusturya’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu ve Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin kolay sarsılmayacak kadar güçlü ve tarihi bir ilişki olduğunu söyledi. Avusturya’nın Türkiye’de en büyük üçüncü yatırımcı ülke olmasını, Avusturya’nın Türkiye ekonomisine olan inancının önemli bir ifadesi olarak niteleyen Bahçıvan, yalnızca ekonomik değil eğitim ve kültür alanında da iki ülke arasında önemli bağların olduğunu dile getirdi. İlişkilerde en önemli sorunun vize olduğuna değinen Bahçıvan, vizelerin sürelerinde standart olmadığını ifade ederek vize konusunda destek beklediklerini kaydetti. Bahçıvan, Gümrük Birliği’nin mutlaka yenilenmesi gerektiğini ve bu sürecin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu anlattı.

1 Temmuz 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı yapacak olan Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly de Türkiye’nin yalnızca Avusturya için değil tüm Avrupa için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Ekonomik ilişkilerin daha da ileri gitmesi için ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını kaydeden Tilly, vize konusunda Bahçıvan’a katılarak Büyükelçilik olarak Türk vatandaşlarına kolaylık sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Tilly, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile ilgili de Avusturya iş dünyasının kendileri ile aynı görüşte olduğunu ekledi.