Belçika Ticaret Ataşesi Verplancken, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
belcika-atese-ziyareti-01

Belçika’nın yeni göreve başlayan Yatırım ve Ticaret Ataşesi Peter Verplancken, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile görüştü. Görüşmede ülkelerin dış ilişkilerinde yaşadıkları tüm zorlukların üstesinden gelmek için ekonomik ve ticari iyi ilişkilerin önem kazandığına vurgu yapan İSO Başkanı Bahçıvan, iş dünyasının, ülkelerin değişik alanlardaki politikaları üzerindeki etkisinin tartışılmaz olduğunu söyledi. Hem AB hem Türkiye’nin, ikili ilişkilerin geliştirilmesine yıllardır büyük emek harcadığına dikkat çeken Bahçıvan, gelinen noktada, Avrupalı dostlarının ziyaretiyle ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması gereğine işaret etti.

İSO üyelerine yönelik Belçika’yı tanıtıcı etkinlikler düzenlemeye hazır olduklarını ifade eden Bahçıvan, Belçika’dan İstanbul’u ziyarete gelecek işadamları heyetini ağırlamaktan da memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Belçika ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını dile getiren Verplancken ise İstanbul’daki görev süresi boyunca bu ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmalarda bulunmayı hedeflediğini söyledi. Türkiye’nin zorluklarla mücadele gücüne hayran olduğunu ifade eden Verplancken, ekonomik ve politik anlamda yaşanan tüm olumsuzluklara karşı yılmadan savaşan Türk halkının her güçlüğün üstesinden gelebileceğine inandığını belirtti.