Beyaz Eşya Yan Sanayicileri, İSO’dan Sektörel Çalışmaları İçin Destek İstedi

  • Diğer Haberler
beysad-ziyaret-02

Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği’nin (BEYSAD) İşbirliği ve Risk Yönetimi Komitesi İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi de olan Gökhan Turhan, komite başkanı olarak, BEYSAD hakkında İSO Başkanı’na bilgi verirken birtakım faaliyetleri ile ilgili İSO’nun desteğine ihtiyaç duyduklarını ve ziyaretlerinin amacının işbirliği imkanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Aynı zamanda BEYSAD Yönetim Kurulu üyesi de olan Gökhan Turhan, derneklerinin 1993 yılında kurulan bir yan sanayi derneği olduğunu ve 179 üyeleri olduğunu söyledi. Üyelerinin ağırlıklı olarak Çerkezköy, İstanbul, Manisa ve Eskişehir'de kurulu şirketlerden oluştuğunu dile getiren Turhan, strateji belgesi oluşturduklarını ve bunu bir kitap haline getirdiklerini kaydetti. Turhan, derneklerinin sesini duyurmak ve işbirliklerini artırmak istediklerini dile getirdi. Güçlü partnerler ile bir çalıştay düzenleyecekleri bilgisini veren Turhan, üyelerinin çoğunluğunun İSO üyesi olduğunu ve İSO ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Turhan, eğitim konusunda da İSO’nun desteğini istedi.

İSO’nun ana binasında gerçekleşen ziyarette Erdal Bahçıvan, BEYSAD İşbirliği ve Risk Yönetimi Komitesi üyelerini tek tek dinledikten sonra hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğine ilişkin düşüncelerini aktardı. İSO’nun eğitim konusunda yaptığı çalışmaları olduğunu belirten Bahçıvan, beyaz eşya sektörü ile bir model oluşturabileceklerini söyledi. Böyle bir çalışmanın hızlı ilerleyebileceğini dile getiren Bahçıvan, Okul-Sanayi İşbirliği çerçevesinde meslek liselerine mentorluk yaptıklarını ve 38 okulda bu konu ile ilgili çalışma yürüttüklerini ve bu alanda bir proje oluşturulabileceğini kaydetti.

Sanayi 4.0’ın son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer aldığını hatırlatan Bahçıvan, bu konuda kimin ne kadar ileri gittiği konusunda bir veri oluşmadığını ifade etti. Bahçıvan, bu konuda üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde aksiyon alınmasının doğru olacağını kaydetti. Eğitim ile ilgili gelecek adına tohum ekmek için mesleki eğitimlerin kullanılabileceğine dikkat çeken Bahçıvan, TÜBİTAK ile ilgili konularda kendileri ile işbirliği halinde adım atılabileceğini söyledi. Bahçıvan, somut olarak ÜRGE, TÜBİTAK ve meslek liseleri konularında çalışmalar yapabileceklerini, aynı zamanda BEYSAD’ın yönlendireceği bir sektörel toplantıyı birlikte yapabileceklerini dile getirdi.

BEYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Erem ise dünyayı hiç bilmeyen bir yan sanayiden dünya pazarlarında söz sahibi bir yan sanayi haline geldiklerini söyledi. Küçük bir dernek olmalarına rağmen inovasyon ile ilgili geziler yaptıklarını ve Güney Kore’ye de bu çerçevede bir gezi düzenlediklerini kaydeden Erem, Almanya’ya Sanayi 4.0 ile ilgili ziyaretler yaptıkları bilgisini de aktardı.

İSO Başkanı Bahçıvan’ın önümüzdeki günlerde üzerinde durulan işbirliği ve destek konularının hızla realize edilmesi için gerekli girişimleri başlatacaklarını söylediği ziyarette Gökhan Turhan ve Hamdi Eren’in yanı sıra komite üyeleri olarak Fatih Köymen, Nihat Tecdelioğlu, Ayşegül Koç, Sayat Çakır ve Mehmet Nalbantoğlu da yer aldı.