BİST Başkanı Himmet Karadağ’dan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Ziyaret

bist-ziyareti-01

Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı İSO’nun Tepebaşı’ndaki ana binasında ziyaret etti. İSO Başkanı Bahçıvan’ın 2 Haziran 2016 tarihinde yaptığı ziyaretin iade-i ziyareti olan buluşmada, sermaye piyasalarının daha sağlıklı bir zemine oturabilmesi için iki kurumun hangi alanlarda işbirliklerini geliştirebilecekleri üzerinde duruldu, atılabilecek ortak adımlar ele alındı. Yapılan görüşmede Türk sanayisinin gelişimi ve sermayenin tabana yayılmasına yönelik olarak hangi çalışmaların yapılabileceği ve bu konuda İSO ve BİST’in birlikte hangi alanlara odaklanması gerektiği konuşuldu. Bu bağlamda Türkiye’de sanayi firmalarının istenen düzeyde halka açık olmadığının de ele alındığı ziyarette, sanayi kuruluşlarının halka açılmaları ile ilgili olarak, önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği karşılıklı olarak değerlendirildi.