Bursiyerlerle Buluşmasında Konuşan Bahçıvan: "İSOV'daki Dinamizm Yıllar Geçse de Sürmeli"

  • Diğer Haberler
isov-bursiye-bulusmasi-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV), bursiyer öğrencileri ve geçmişte burs alan mezun öğrencileri sanayicilerle bir araya getirdi. Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde yapılan etkinlik İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 19 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti. Etkinlikte sanayiciler ve mezunlar karşılıklı birbirlerini tanıma ve sohbet etme imkanı buldu. İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve Cengiz Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Sürmeli ile sanayicilerin katıldığı toplantıda TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel ve İcra Komitesi Üyesi İrfan Aslan da yer alarak deneyimlerini yeni mezunlarla paylaştı.

İSOV Başkanı Erdal Bahçıvan
İSOV Başkanı Erdal Bahçıvan

Sohbet toplantısında gençlere hitap eden İSOV Başkanı Erdal Bahçıvan, kendilerinin İSOV ailesi olarak bursiyerlere, bursiyerlerin de İSOV ailesine karşı görevleri olduğunu söyledi. Önemli olanın bu camianın yıllar geçse de içinde yaşattığı dinamizmi devam ettirmesi olduğunu kaydeden Bahçıvan, gelecekte bursiyerlerin arasından girişimci ve sanayicilerin çıkacağını ve onların da zamanla burs verecek konuma ulaşarak bu kurumu besleyeceğini dile getirdi. Dünyaya bakıldığında marka olmuş eğitim kurumlarının temelinde “ormanın kendi fidanlarıyla kendini yenilemesi” benzeri bir yapı olduğunu ifade eden Bahçıvan, “Biz de Vakfımızı eğitimi sanayi ile buluşturan bir marka olarak konumlandırmak istiyoruz” dedi. Bahçıvan bu çerçevede en çok dikkat ettikleri hususun bursiyerlerle sadece burs ilişkisi kurmak değil daha yakın bir ilişki kurabilmek olduğunu vurguladı.

Bursiyerlerle Buluşmasında Konuşan Bahçıvan: İSOV'daki Dinamizm Yıllar Geçse de Sürmeli

İSOV markasının öğrencilerin kariyer planında diploma kadar etkili olması gerektiğine işaret eden Bahçıvan, CV’lerde İSOV ismini bir değer ve anlam ifade edecek noktaya getireceklerini belirtti. Bahçıvan, “Bizler bugün varız yarın yokuz. Sizlerin bu kurumu yaşattığı noktada İSOV’a katacaklarınızı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Bursiyerlerle Buluşmasında Konuşan Bahçıvan: İSOV'daki Dinamizm Yıllar Geçse de Sürmeli 02

Bahçıvan, İSOV’un girişimci, bilim, sermaye, iş tecrübesinin bir araya geldiği bir ekosistem olduğunu söyledi. İstanbul Sanayi Odası’nın temelinde Türkiye’nin önemli sanayi ailelerinin ve firmalarının kökü, geleneği ve kültürü olduğunu kaydeden Bahçıvan, İSO’nun sanayici bir bakış açısıyla eğitim ile özel teşebbüsü bir araya getirdiğini hatırlattı. Üretim kültürünün dünyada yeniden öne çıktığını belirten Bahçıvan, bu kapsamda eğitimin üretim için vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.

TOBB İstanbul GGK Başkanı Abdulsamet Temel
TOBB İstanbul GGK Başkanı
Abdulsamet Temel

TOBB İstanbul GGK Başkanı Abdulsamet Temel de girişimcilik konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Temel, mezun olan gençlerin ya memur olduğunu ya profesyonel olarak çalıştığını ya da girişimci olduğunu kaydederek kendilerinin üçüncü seçeneği geliştirmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Bursiyerlerle Buluşmasında Konuşan Bahçıvan: İSOV'daki Dinamizm Yıllar Geçse de Sürmeli 03

Öğrencilik yıllarında burs alan, 30 yıllık akademisyenliğin ardından emekli olan Koray Tunçalp de toplantıda Vakfın kendisi için çok anlamlı olduğunu, kendisinin devamlı gençler içinde bulunduğunu ama burada farklı bir hava hissettiğini dile getirdi.

Sonrasında mezunlar söz alarak okuldan sonra çalışma hayatlarından ve kariyerlerinden bahsetti. Bahçıvan, konuşmacılarla tek tek ilgilenerek onların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.