Çalışma Bakanlığı İle Sanayiciler, Çalışma Dünyasının Önemli Konuları İçin Buluştu

  • Diğer Haberler
csgb-bulusma-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), çalışma hayatının önemli konularını konuşmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (ÇSGB) üst düzey bürokratları ile sanayicileri buluşturan bir toplantı düzenledi. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, bakanlıktan, ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar başkanlığında bir heyet katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet ve İSO Meslek Komiteleri firma temsilcilerinin katıldığı “İSO Meslek Komitelerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili konulara ilişkin görüş ve önerileri” başlıklı toplantıda sanayiciler, çalışma hayatı ile ilgili yaşadıkları zorlukları ve çözüm önerilerini birinci elden Bakanlık yetkililerine aktarma fırsatı buldu. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın yönettiği toplantıya İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar da katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı
İSO Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı İrfan Özhamaratlı

Buluşma talebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı İSO’nun Kasım Meclis toplantısı sonrasında İSO tarafından gündeme getirilmişti. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı toplantının açılışında ÇSGB’nin önemine değindi. İnsanların iş hayatına girdiğinden son nefesini verene kadar ilişki içinde yer aldığı bir bakanlık olduğunu ifade eden Özhamaratlı bu çalışma toplantısının önemli konulara dikkat çekmeyi amaçladığını söyleyerek şunları dile getirdi:

Çalışma Bakanlığı İle Sanayiciler, Çalışma Dünyasının Önemli Konuları İçin Buluştu 01

“ÇSGB, iş hayatını düzenleyen, iş ortamında adaletin ve iş barışının sağlanmasını öngören muhatabımız. ÇSGB yetkilileri özellikle çözüme odaklı olarak bu toplantıya geldiler. Kendileri sanayicilerin çözüm önerilerini dinlemek istiyor. Bu tip toplantılarımız sonuca ulaşma noktasında çok faydalı oluyor. Bir tek konuda bile olumlu ilerleme kaydedersek başarı elde etmiş oluruz. İnanıyorum ki günün sonunda her iki taraf da buradan mutlu ayrılacak. Dünya, büyük bir rekabet ortamından geçiyor. Rekabet gücü elde etmek için inovasyon ve teknoloji yanında işgücünün de içinde olduğu kaynakların verimli şekilde kullanılmasına ihtiyaç var. Bu durum bizim açımızdan önemli çünkü rekabet gücü olmazsa yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme olmaz. Bunun bilincinde olalım.”

ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar
ÇSGB Müsteşar Yardımcısı
Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar

ÇSGB heyetinin başkanlığını üstlenen ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ise toplantının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İSO’ya teşekkür etti. Sanayicilerle daha çok bir araya gelmeleri gerektiğine değinen Nacar, “İSO ile birlikte sanayicilerimiz ve kamu olarak ortak amaca daha hızlı ulaşacağız. Sanayicilere yönelik çözüm üretmek istiyoruz. Çalışma barışı sağlanırken işveren güçler dengesinde çok aşağıda bırakılıyor. İSO, bizim en büyük paydaşımız. Üretken çözümlerle dengeleri doğru yöneterek sorunlara çözüm bulacağız” dedi.

Toplantıda Meslek Komiteleri temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirirken ilgili konular ÇSGB temsilcileri tarafından tek tek dinlendi. Sanayicilerin getirdiği görüş önerileri de tüm katılımcılar tarafından tartışıldı. Toplantıda şu konu başlıkları ele alındı:

  • İstihdam, işgücüne katılım ve mevzuat
  • İş davalarına ilişkin konular
  • Kıdem, vergi ve prim yükü
  • İş sağlığı ve güvenliği
  • Nitelikli çalışan, eğitim, üniversite-sanayi işbirliği

Çalışma Bakanlığı İle Sanayiciler, Çalışma Dünyasının Önemli Konuları İçin Buluştu 02